Ηράκλειο: Μετά τον θάνατο του 51χρονου, δεκάδες αιτήματα για κοπή επικίνδυνων δέντρων
Οι πολίτες του Ηρακλείου ανησυχούν ότι μπορεί και οι ίδιοι να πέσουν θύμα ενός τέτοιου δυστυχήματος όπως ο 51χρονος.
Σοκ και οργή προκάλεσε στους πολίτες του Ηρακλείου ο θάνατος του 51χρονου που σκοτώθηκε σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, μετά από την πτώση δέντρου.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης έχει δεχτεί 70 αιτήματα για κοπές δέντρων.
Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου, Ευγενία Στυλιανού, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου τόνισε ότι τα αιτήματα θα εξεταστούν ενδελεχώς προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
Ευρεία σύσκεψη
Αύριο Παρασκευή (2/9), όπως διευκρίνισε η κ. Στυλιανού πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ευρεία σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων επιστημονικών φορέων.
«Σκοπός της σύσκεψης είναι η αξιολόγηση της ανθεκτικότητας των υπεραιωνόβιων δέντρων (και όχι μόνο) της πόλης και η σύνταξη ενός «οδικού χάρτη» για τη συντήρησή τους».
Όσον αφορά στη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Παναγιώτης Μητρέλος, η κ. Στυλιανού υπογράμμισε, ερωτηθείσα σχετικά, ότι αυτή τη στιγμή ερευνούν όλες τις πτυχές της υπόθεσης τρεις ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες από τη Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου, οι οποίοι ορίστηκαν με απόφαση της Εισαγγελίας. Παράλληλα, δικό της εμπειρογνώμονα έχει ορίσει και η οικογένεια του εκλιπόντος.
«Ο δήμος έχει δεσμευτεί ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση» τόνισε η κ. Στυλιανού και σημείωσε πως «δεν αμφισβητείται ούτε η επάρκεια ούτε η ικανότητα των εμπειρογνωμόνων. Ο δήμος θα παρακολουθεί όλη την εξέλιξη της διαδικασίας».
- Θέατρο Από Μηχανής: ‘Ενας μήνας κινητοποιήσεων σωματείων για την καθυστέρηση δεδουλευμένων
- Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον νέο προπονητή της Β’ ομάδας
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Στα δικαστήρια Καλαμάτας για να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες
- Τσουκαλάς για εκλογή Πιερρακάκη: «Θετική εξέλιξη, όχι συγχωροχάρτι στην αποτυχημένη οικονομική πολιτική»
- «Μια Νύχτα Μόνο»: Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια στο MEGA
- Κικίλιας: Καταβολή Μεταφορικού Ισοδύναμου στους νησιώτες συνολικού ύψους 22.160.000 ευρώ


