Μακαρόνια με πρωτότυπη σάλτσα
Τα κάσιους που χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τις φρέσκιες ντομάτες δίνουν μοναδική κρεμώδη υφή στην σάλτσα.
Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 3 ώρες Μαγείρεμα 15΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες
1 φλ. κάσιους μουλιασμένα σε νερό για 3 ώρες
3 κ.σ. πελτές ντομάτας
¼ φλ. νερό
500 γρ. μακαρόνια της αρεσκείας μας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα + λίγα ακόμη φύλλα για γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τις ντομάτες και τις καθαρίζουμε μόνο από τα κοτσάνια τους. Τις κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια και τις βάζουμε στο μπλέντερ. Σουρώνουμε τα κάσιους και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το νερό. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν βελούδινη κρέμα.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Παράλληλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε εκεί το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την κρέμα ντομάτας και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ελαφρώς χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την ντομάτα, μαζί με τα φύλλα βασιλικού. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσαμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον φύλλα βασιλικού.
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
