«Εξάσφαιρη» Άρσεναλ, ισοπέδωσε την Σεβίλλη (6-0)
Ισοπεδωτική ήταν η Άρσεναλ στο φιλικό κόντρα στη Σεβίλλη, πετυχαίνοντας 6 γκολ, χατ τρικ από τον «καυτό» Γκαμπριέλ Ζεσούς.
Η Άρσεναλ αντιμετώπισε τη Σεβίλλη σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο «Emirates» και σκόρπισε τους Ισπανούς με 6-0, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να πετυχαίνει το πρώτο του χατ τρικ με τη φανέλα των κανονιέρηδων.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το ματς και μόλις στο 8′ κέρδισαν πέναλτι με τον Σάκα, ο οποίος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ρέκικ. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση κι ευστόχησε για το 1-0. Μόλις τρία λεπτά αργότερα οι Λονδρέζοι διπλασίασαν το προβάδισμά τους με τον Ζεσούς, που εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απομάκρυνση του Μπούνου στη συρτή σέντρα του Τζάκα.
Στο 15′ και πάλι ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική μπαλιά του Μαρτινέλι και με προβολή στην κίνηση πέτυχε το 3-0 και το δεύτερο δικό του γκολ. Το πάρτι του πρώτου ημιχρόνου ολοκληρώθηκε στο 19′ όταν ο Σάκα, έπειτα από το δώρο του τερματοφύλακα των Ισπανών, πήρε την μπάλα και σούταρε με τη μία στέλνοντας την κάτω από τα πόδια του Μαροκινού γκολκίπερ.
Το 3-0 με τον Ζεσούς:
Missing all the fun? 😀
🎫 Purchase your match pass now! 👇
— Arsenal (@Arsenal) July 30, 2022
Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλο γκολ, αν και η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δημιούργησε αρκετές ακόμα ευκαιρίες.
Στην επανάληψη η Άρσεναλ κατέβασε κάπως τον ρυθμό, διατηρώντας όμως το πάνω χέρι στον αγώνα, απειλώντας αρκετά συχνά την αντίπαλη εστία. Στο 77′ και πάλι ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έκανε το 5-0, με κοντινή προβολή, συμπληρώνοντας το χατ τρικ και ένα εντυπωσιακό πρώτο παιχνίδι στο «Emirates».
Ο θρίαμβος των Άγγλων ολοκληρώθηκε δύο λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 90′, με τον Ενκέτια να βάζει το θαυμαστικό με το 6ο γκολ, ύστερα από πάσα πάρε-βάλε του Μαρτινέλι.
Η προετοιμασία της Άρσεναλ έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο τρόπο και τώρα ο Αρτέτα και οι παίκτες του στρέφονται στην πρεμιέρα της Premier League, την Παρασκευή (5/8) κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.
- Πρόωρος… τελικός στους «8» του FΑ Cup Αγγλίας μετά την κλήρωση – Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ
- Ο Κόρεϊ Φέλντμαν δεν προσκλήθηκε για να συμμετάσχει στο αφιέρωμα του Ρομπ Ράινερ στα Όσκαρ
- Ιράν: Ποιες κορυφαίες οικονομίες θα «πληρώσουν το μάρμαρο» του πολέμου
- Τραγωδία στην Πάτρα – Θρίλερ με νεκρή 25χρονη σε χωράφι δίπλα στο σπίτι της στο Ρίο
- Μέση Ανατολή: Μέτρα για τις συνέπειες του πολέμου – Αναμείνατε στο ακουστικό σας
- Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η Ρωσία άκουσε τον ύμνο ξανά σε διοργάνωση της ΔΟΕ μετά από μια δεκαετία




