Σουηδία: Κυκλοφοριακό χάος γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης
Η συμφόρηση οφείλεται στην απότομη αύξηση του αριθμού των επιβατών μετά τη λήξη του συναγερμού για την πανδημία Covid-19.
Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις χρειάστηκε να προχωρήσουν χθες Σάββατο οι αρχές της Στοκχόλμης προκειμένου να εκτρέψουν την κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονταν προς τον διεθνή αερολιμένα Αρλάντα, καθώς ο κεντρικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου είχε κατακλυστεί από κόσμο με αποτέλεσμα να σχηματίζονται τεράστιες ουρές.
Από τις 4.30 το απόγευμα (τοπική ώρα) η τροχαία είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους που οδηγούν στον διεθνή αερολιμένα. Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε ότι η υπερταχεία που συνδέει το κέντρο της Στοκχόλμης με το αεροδρόμιο Αρλάντα δεν θα έκανε στάση στον κεντρικό τερματικό σταθμό, όπως μετέδωσε η σουηδική τηλεόραση (SVT).
Σύμφωνα με τη Swedavia, την εταιρεία που διαχειρίζεται τον διεθνή αερολιμένα, η συμφόρηση οφείλεται στην απότομη αύξηση του αριθμού των επιβατών μετά τη λήξη του συναγερμού για την πανδημία Covid-19. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η εταιρεία Swedavia αντιμετώπισε προβλήματα με τις προσλήψεις και την εκπαίδευση του προσωπικού για την επάνδρωση των σημείων ελέγχου.
Αν και τα παραπάνω συνθέτουν ένα πρόβλημα εδώ και λίγες εβδομάδες, η κατάσταση έγινε εξαιρετικά δύσκολη το Σάββατο και η Swedavia προέβλεψε ότι η συμφόρηση αναμένεται να συνεχιστεί. «Θα υπάρχει μεγάλο φορτίο στο Αρλάντα φέτος το καλοκαίρι. Αν μπορείτε να κάνετε check-in διαδικτυακά, καλό θα ήταν να το κάνετε. Διαφορετικά, είναι καλό να παρακολουθείτε πότε η αεροπορική σας εταιρεία ανοίγει το check-in», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Swedavia Ντέιβιντ Κάρλσον στη σουηδική τηλεόραση.
«Έχουμε παρατηρήσει ότι ταξιδιώτες έρχονται εδώ 6-8 ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους, πολύ πριν ανοίξει το check-in. Και αυτό επιδεινώνει τη συμφόρηση», σημείωσε ο Κάρλσον.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Mercosur: Η ηγεσία της ΕΕ πιέζει για την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο
- Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: Πήγε με δεύτερο ταξί στην Ομόνοια και έφυγε για τη Γερμανία;
- TikTok: Ολοκληρώνει τη συμφωνία με Τραμπ για να παραμείνει στις ΗΠΑ
- AI: To Χόλιγουντ καταγγέλει εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης για «κλοπή» δημιουργικού έργου
- Τραμπ: Ολοι όσους πέρασε «γενεές δεκατέσσερις» στο Νταβός
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής



