
Φθιώτιδα: Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί – Καταστράφηκαν από το χαλάζι
Είχαν προηγηθεί τρία χρόνια μειωμένης παραγωγής λόγω ακαρπίας
Αντιμέτωποι με την καταστροφή που προξένησε το χαλάζι των τελευταίων ημερών βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί στην Πελασγία της ανατολικής Φθιώτιδας. Για μία ακόμη χρονιά, μετά από τρία χρόνια μειωμένης παραγωγής λόγω ακαρπίας, οι ελαιοπαραγωγοί έχουν χάσει κάθε ελπίδα με το νέο χτύπημα στην παραγωγή τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Πελασγίας, η έντονη χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε στην περιοχή το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιούνη, προξένησε μεγάλες καταστροφές στα ελαιόδεντρα. «Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους, μετά από τρία έτη ακαρπίας, στη φετινή σοδειά και είδαν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι μέσα σε λίγα λεπτά», σημειώνει, τονίζοντας παράλληλα ότι στην όλη κατάσταση έρχεται να προστεθεί και το τεράστιο κόστος παραγωγής.
«Το γεγονός ότι η περιοχή μας είναι χαλαζόπληκτη είναι γνωστό στην κυβέρνηση και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, όμως, πρακτικά κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για αντιχαλαζική θωράκιση και προστασία. Φτάνει πια αυτή η κατάσταση να βλέπουμε κάθε χρόνο τους κόπους και τα χρήματά μας να χάνονται», αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος.
- Champions League: Νωρίς άνοιξε το σκορ η Παρί κόντρα στη Λίβερπουλ (vid)
- Το FBI προειδοποιεί: Βάλτε στοπ στις εφαρμογές που παρακολουθούν το iPhone ή το Android σας
- Παναθηναϊκός – ΖΑΟΝ το ζευγάρι των τελικών στη Volley League Γυναικών (vid)
- Πλούτος χωρίς κόπο: «Η Νίκολα Πελτζ εξασφάλισε τον Μπρούκλιν Μπέκαμ για μια ζωή»
- Σοκάρει το βίντεο με την επίθεση τριών ληστών σε 65χρονο έξω από το σπίτι του – Δραπέτες φυλακών οι τρεις κακοποιοί
- ΕΕΕ: Ηχηρή παρέμβαση στη «γαλάζια» προσπάθεια σπίλωσης της ευρωπαϊκής εισαγγελίας




