Αποστολάκης: Καλές οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ, Γαλλία – Δεν τις ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Αποστολάκης, σημείωσε πάντως ότι στο απευκταίο σενάριο μιας ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία η Ελλάδα θα είναι μόνη της
Τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, κλήθηκε να σχολιάσει, ο πρώην υπουργός Άμυνας και σύμβουλος, σήμερα, του Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελος Αποστολάκης.
Ο κ. Αποστολάκης, που διετέλεσε υπουργός, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επέμεινε στη θέση του πως στο απευκταίο σενάριο μιας ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία η Ελλάδα θα είναι μόνη της, πλην όμως αναγνώρισε πως η χώρα έχει ισχυρές συμμαχίες και καλές συμφωνίες.
«Έχει νόημα να έχεις συμμαχίες, να σε στηρίζουν, να δημιουργείς υποχρεώσεις απέναντί τους αλλά να διατηρείς χαμηλά τις προσδοκίες. Έχουμε κάνει δυο – τρεις καλές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης, στον Σκάι.
Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν τα θετικά λόγια για τις συμφωνίες αυτές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε καταψηφίσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
«Ό,τι προστίθεται στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι θετικό»
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του κ. Αποστολάκη, σχετικά και με την απόκτηση των φρεγατών Belh@arra αλλά και την αναβάθμιση του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα.
«Καλώς ήλθαν οι φρεγάτες, είναι ένα πρόγραμμα δουλεμένο. Από το 2009 υπήρχε απόφαση να πάρουμε τα πλοία.
Ό,τι προστίθεται στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι θετικό, δίνει δυνατότητες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης. Θυμίζουμε, ωστόσο, πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις φρεγάτες και τα Rafale είχε προτιμήσει να δηλώσει «παρών».
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442