Ευλογιά των πιθήκων: Εξι τα κρούσματα στην Ιταλία
Συνολικά, δεκαπέντε άνθρωποι έχουν τεθεί σε απομόνωση, ορισμένοι για προληπτικούς λόγους.
Είναι έξι, πλέον, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία. Τρεις ασθενείς θεραπεύονται από τους γιατρούς του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων της Ρώμης, Λάτζαρο Σπαλαντσάνι. Ένας άλλος βρίσκεται στην πόλη Αρέτσο της Τοσκάνης, στον πέμπτο ασθενή χορηγείται θεραπεία κατ’ οίκον στην ιταλική πρωτεύουσα, ενώ το έκτο κρούσμα εντοπίσθηκε απόψε στο Μιλάνο.
Είχαν ταξιδέψει
Ο ασθενής που θεραπεύεται με κατ’ οίκον αγωγή στη Ρώμη, είχε μόλις επιστρέψει από τη Γερμανία. Άλλοι δυο είχαν επισκεφθεί πρόσφατα τις Κανάριες νήσους και ένας είχε ταξιδέψει στη Βιέννη.
Διαβάστε επίσης: Ευλογιά των πιθήκων: Μελέτη του 2021 εξέταζε σενάριο πανδημίας τη φετινή άνοιξη
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, και οι έξι ασθενείς δεν έχουν εμφανίσει ανησυχητικά συμπτώματα. Συνολικά, δεκαπέντε άνθρωποι έχουν τεθεί σε απομόνωση, ορισμένοι για προληπτικούς λόγους.
Οι εστίες
Οι επιστήμονες του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης δήλωσαν ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι «και στην Ιταλία, τα κρούσματα εξαρτώνται από έναν «πανευρωπαϊκό ιό»» και ότι «είναι συνδεδεμένα με εστίες που έχουν προκύψει σε άλλες χώρες, ιδίως στις Κανάριες νήσους».
- Νετανιάχου: Οι ΗΠΑ εργάζονται σκληρά για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ – Και εμείς βοηθάμε
- Θέλτα (2-0) και Φράιμπουργκ (5-1) πέρασαν στους «8» του Europa League
- Το 65% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ θα διατάξει χερσαία επίθεση στο Ιράν
- «Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι τιμές στα καύσιμα – Σκληρή αντιπαράθεση Τσουκαλά – Μαρινάκη
- LIVE: Σπάρτα Πράγας – Άλκμααρ
- LIVE: Πόρτο – Στουτγκάρδη
