Σκάνδαλο Pegasus: Σαρώνουν τα κινητά των ευρωβουλευτών για παρακολουθήσεις
Οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου θορυβήθηκαν από το «σκάνδαλο Pegasus» και προχωρούν στον έλεγχο των κινητών των ευρωβουλευτών.
Τον κίνδυνο να έχουν γίνει «στόχοι κατασκοπείας» τα κινητά των ευρωβουλευτών εξετάζουν ενδελεχώς οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου, μετά την αποκάλυψη ότι «εξωτερικό» λογισμικό παρακολούθησης εντοπίστηκε στα κινητά τηλέφωνα του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και της υπουργού Άμυνας, Μαργκαρίτα Ρόμπλες.
Όπως αποκάλυψε στο Κόκκινο 105,5 Δημήτρης Παπαδημούλης, οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου θορυβήθηκαν από το «σκάνδαλο Pegasus» και προχωρούν στον έλεγχο των κινητών των ευρωβουλευτών.
Παπαδημούλης: Σε μισή ώρα θα ελέγξουν και το δικό μου κινητό
Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως «τώρα οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου ελέγχουν τα κινητά ευρωβουλευτών -ανάμεσα σε άλλους και του ιδίου- για το αν έχει μολυνθεί το κινητό τους από το Pegasus.
O Δημήτρης Παπαδημούλης είπε χαρακτηριστικά πως «ότι σε μισή ώρα θα ελεγχθεί το δικό του κινητό».
Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων έχει ζητήσει να απαγορευτεί η χρήση του Pegasus μετά τις καταγγελίες ότι κυβερνήσεις-πελάτες της εταιρείας έκαναν κατάχρηση του λογισμικού για να κατασκοπεύουν ακτιβιστές, δημοσιογράφους και πολιτικούς.
Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν μπει στο στόχαστρο.
- Θεσσαλονίκη: Σοβαρό επεισόδιο στα επείγοντα του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος
- Η τρυφερή φωτογραφία του Μπρους Γουίλις αγκαλιά με την εγγονή του
- Απεργία ταξί: Στους δρόμους για 4η ημέρα – Συγκέντρωση στο ΣΑΤΑ και πλάνα για νέες κινητοποιήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/3): Πού θα δείτε το Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας και τον τελικό Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών
- Σαντορίνη: Κλειστό το λιμάνι λόγω κατολίσθησης
- Νέα σενάρια στην Ιταλία: «Φρανσίσκο και Χίφι είναι ψηλά στη μεταγραφική λίστα της Μπαρτσελόνα»


