
Βρετανία: Ο Τζόνσον θεωρεί πιθανό ο πόλεμος στην Ουκρανία να διαρκέσει ως το τέλος του 2023
Λόγω της αποφασιστικότητας της Ρωσίας να συνεχίσει την «φρικτή» επίθεσή της.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε σήμερα «ρεαλιστική» την πιθανότητα ο πόλεμος στην Ουκρανία να διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023 λόγω της αποφασιστικότητας της Ρωσίας να συνεχίσει την «φρικτή» επίθεσή της.
Ρεαλιστική πιθανότητα
Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί για ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα που αναφέρουν δυτικές πηγές και για το πιθανό σενάριο μιας ρωσικής νίκης, ο συντηρητικός ηγέτης απάντησε: «Είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα, ναι, φυσικά».
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ «Πούτιν έχει τεράστιο στρατό, (…) έκανε ένα καταστροφικό λάθος και η μοναδική επιλογή που έχει τώρα είναι να συνεχίσει να προσπαθεί να χρησιμοποιεί την φρικτή μέθοδό του, που βασίζεται στο πυροβολικό, για να προσπαθήσει να συνθλίψει τους Ουκρανούς», πρόσθεσε ο ίδιος στο τέλος της διήμερης επίσκεψής του στην Ινδία με στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας τους.
Διαβάστε επίσης Πόλεμος στην Ουκρανία: Θα επαναλειτουργήσει η Βρετανική πρεσβεία στο Κίεβο
Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στην ουκρανική αντίσταση, μια «ρεαλιστική» διαπραγμάτευση με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης «δεν φαίνεται πιθανή αυτή τη στιγμή».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΛ Novibet ο Παντελίδης
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Εξάρχου (AKTOR): O Κάθετος Διάδρομος λύση για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο καβγά μεταξύ δύο 19χρονων κοριτσιών στην Αγ. Βαρβάρα
- Βερολίνο: Έλουσαν με ντοματοχυμό τον Ρεζά Παχλαβί – Αφιλόξενο το Βερολίνο για τον γιο του σάχη του Ιράν
- Δεν είμαι υποχρεωμένος να σε βρω: Το τέλος της διαρκούς διαθεσιμότητας που μας έχει εξαντλήσει
- Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με μυθική ανατροπή η Μαρία Πρεβολαράκη


