Πάτρα: Αν ομολογήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου η ποινή θα «πέσει» στα 15 έτη
Ο δικηγόρος σημείωσε πως μετά την τελευταία απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου τα ελαφρυντικά σε τόσο σοβαρά αδικήματα δύσκολα θα αναγνωρίζονται από τα δικαστήρια.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, του ενός εκ των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα για τον οποίο κρίθηκε προφυλακιστέα η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου.
Ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Mega, επισήμανε πως σοβαρά στοιχεία είναι τα ιατροδικαστικά, σημειώνοντας πως η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μετά την εύρεση της κεταμίνης, εξηγώντας πως η έλλειψη συναισθήματος από την 33χρονη μητέρα δεν είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ενοχή.
Σε περίπτωση που ομολογήσει
Κατόπιν, είπε πως στην περίπτωση μίας ομολογίας και συνάμα ειλικρινής μεταμέλειας από την πλευρά της κατηγορουμένης μπορεί να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό, το οποίο έχει συνέπειες ευεργετικές για έναν κατηγορούμενο, καθώς η ποινή φτάνει τα 15 χρόνια, από τα 25 που αντιστοιχούν στα ισόβια.
Ο δικηγόρος σημείωσε πως μετά την τελευταία απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου τα ελαφρυντικά σε τόσο σοβαρά αδικήματα δύσκολα θα αναγνωρίζονται από τα δικαστήρια γιατί ο Άρειος Πάγος έβαλε μία παράμετρο που λέει ότι η ποινή θα πρέπει να είναι ανάλογη της προσβολής που κάνεις στα έννομα αγαθά του ανθρώπου.
Πώς «μετακινήθηκε» η κεταμίνη…
Σε ό,τι αφορά την κεταμίνη, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε πως επειδή είναι μία ναρκωτική ουσία, οι Αρχές θα πρέπει να συναργαστούν με τη Δίωξη Ναρκωτικών Πάτρας, «να πάνε στις πιάτσες γιατί από ‘κει πέρα μπορούν να αντληθούν πλούσια στοιχεία για το πώς μετακινήθηκε η κεταμίνη».
Ολοκληρώνοντας, ο δικηγόρος τόνισε πως θα ήταν καλό να εξεταστεί από έναν ψυχίατρο, καθώς μπορεί να προκύψουν και άλλα στοιχεία και συμπλήρωσε πως εάν αποδειχθεί πως η ενέργεια της κατηγορουμένης είναι απόρροια μιας οργανικής ή συνειδησιακής διαταραχής, τότε έχει το ακαταλόγιστο και δεν καταλογίζεται η πράξη.
- ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο της διάσπασης της ΠΑΣΚΕ με φόντο την υπόθεση Παναγόπουλου
- Καιρός: Δύο κύματα κακοκαιρίας την Τσικνοπέμπτη – Πότε θα ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ηράκλειο: Άγρια δολοφονία 40χρονου για τα μάτια μιας γυναίκας – Τον μαχαίρωσαν και τον άφησαν αβοήθητο
- Sing for Greece 2026: Αυτοί είναι οι 7 που πέρασαν στον τελικό – Όλα όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό
- Η πόρτα στα κλαμπ του Λονδίνου, ο στρίπερ Χάρι Πότερ και αλκοόλ απ’τα «μάτια» – Η άλλη ζωή της Μάργκο Ρόμπι
- Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Πού σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις


