Πώς μπορούμε να απολαμβάνουμε το φαγητό με έλεγχο – Οι επιστήμονες εξηγούν
Ο διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ζερβός μίλησε στην «Ελένη», γιατί πρέπει να τρώμε ενσυνείδητα και όχι συναισθηματικά.
Ο διατροφολόγος Κωνσταντίνος Zερβός εξηγεί στην «Ελένη» πώς μπορούμε να απολαμβάνουμε το φαγητό με έλεγχο.
Ο διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ζερβός μίλησε στην «Ελένη», γιατί πρέπει να τρώμε ενσυνείδητα και όχι συναισθηματικά.
Οι 4 εχθροί της απόλαυσης όπως, επισημαίνει, είναι:
Η συνήθεια, δηλαδή ότι έχουμε κάνει κομμάτι της ρουτίνας μας την κατανάλωση τροφής ακόμα και όταν δεν πεινάμε πραγματικά.
Οι ενοχές. Όταν τρώμε και σκεφτόμαστε ότι «θα παχύνουμε», τότε αυτόματα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση αναφορικά με την απόλαυση.
Η παρόρμηση ,σημαίνει η γρήγορη κατανάλωση της τροφής, σημαίνει ότι τρώμε συναισθηματικά.
Η μεγάλη πείνα, μας οδηγεί στην γρήγορη κατανάλωση τροφής.
Πώς μπορούμε να αποβάλουμε τον φόβο και την συναισθηματική πείνα;
Για να μπορέσουμε να τρώμε ενσυνείδητα πρέπει να είμαστε σε ήρεμο περιβάλλον ώστε να χτίσουμε σχέση με την τροφή.
Επιπλέον, να έχουμε κατανόηση με τον εαυτό μας, καθώς αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο της ενσυνείδητης διατροφής.
- Ελεγκτικό Συνέδριο: Στο μικροσκόπιο του δημόσια έργα… μιας χρήσης – Το μωσαϊκό των αστοχιών
- Τίνος είσαι εσύ; Η Φραντσέσκα Σκορσέζε δεν ντρέπεται να πει ότι βρήκε δουλειά χάρη στο διάσημο επίθετό της
- «Οι πραγματικοί αγρότες έχουν μείνει απλήρωτοι»: Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης στο φόντο των κινητοποιήσεων
- Ταμείο Ανάκαμψης: Ψαλίδι σε 135 έργα του «Ελλάδα 2.0» – Ολόκληρη η λίστα
- Λειψοί: Ανάμεσα στους 5 πιο αναζωογονητικούς προορισμούς του κόσμου για μείωση του στρες
- «Ολυμπιακός και Μόρις συμφώνησαν ως το τέλος της σεζόν»



