ΕΛΓΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις θεομηνίες 2019
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται έως και τις 28 Μαρτίου για το πρόγραμμα ΚΟΕ «Ετήσιο 2019»
Από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και για ένα μήνα, έως τις 28 Μαρτίου μπορούν οι αγρότες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης, για το σύνολο των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλοι, κατολισθήσεις, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, παγετοί, υπερβολικές βροχοπτώσεις, χαλάζι, χιονοπτώσεις) κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος -Δεκέμβριος 2019.
Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, στο πρόγραμμα εντάσσονται ως επιλέξιμες ενίσχυσης:
Α) Ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, πάγιο κεφάλαιο και αποθηκευμένα προϊόντα από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλοι, κατολισθήσεις, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, παγετοί, υπερβολικές βροχοπτώσεις, χαλάζι, χιονοπτώσεις), σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα 1 που περιλαμβάνει τις επιλέξιμες αναγγελίες του προγράμματος. Επισημαίνεται ότι οι ζημίες από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, παγετοί, υπερβολικές βροχοπτώσεις, χαλάζι, χιονοπτώσεις) μπορούν να ενισχυθούν μόνο όταν το κατώτατο όριο απωλειών της παραγωγής κατά το έτος ζημιάς (2019) υπερβαίνει το 30%, σε σύγκριση με τη μέση παραγωγή των προηγούμενων τριών ετών, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.
Β) Ζημιές απώλειας παραγωγής από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες, διακυμάνσεις θερμοκρασίας) σε καλλιέργειες, που σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΥπΑΑΤ το κατώτατο όριο απωλειών της παραγωγής κατά το έτος ζημιάς (2019) υπερβαίνει το 30%, σε σύγκριση με τη μέση παραγωγή των προηγούμενων τριών ετών, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (7/2): Φουλ «δράση» με Super League, Stoiximan GBL και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Αυτοκίνητο έπεσε σε αρδευτικό κανάλι στην Πάργα – Νεκρός 42χρονος οδηγός
- Η Μπιάνκα Σενσόρι αποκάλυψε ότι η σχέση της με τον Κάνιε Γουέστ ξεκίνησε πριν το διαζύγιό του με την Κιμ Καρντάσιαν
- Speed debate φοιτητών και επιχειρηματία για την κατοικία – Αγορά, ενοικίαση και τα σοβαρά προβλήματα
- Super League: Εκκίνηση στην 20η αγωνιστική με τρεις αναμετρήσεις
- Women Face Higher AI Job Risk in Tech and Finance



