Πόλεμος στην Ουκρανία: «Απαισιόδοξος» για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δηλώνει ο Ζελένσκι
«Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά ας προσπαθήσουμε» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ζελένσκι
Απαισιόδοξος για τις συνομιλίες που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα με τη Ρωσία δηλώνει ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγες ώρες προτού οι αντιπροσωπείες Μόσχας – Κιέβου μεταβούν για επίσημες διαπραγματεύσεις.
«Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά ας προσπαθήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος επεσήμανε πως όλες οι πλευρές πρέπει να ενεργήσουν ρεαλιστικά για να πετύχουν τον στόχο τους. «Στόχος της Ουκρανίας είναι η εδαφική ακεραιότητα».
Ουσιαστικές συνομιλίες με Λουκασένσκο
Ο ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που είχε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, λέγοντας πως ήταν «πολύ ουσιαστικές».
Ο Ζελένσκι τού μετέφερε πως δεν θέλει να μετακινηθούν στρατεύματα από τη Λευκορωσία στην Ουκρανία και ο Λουκασένκο τον διαβεβαίωσε γι’ αυτό.
Τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις
Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Εβγκένι Γενίν, δήλωσε ότι συνομιλίες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Δευτέρας.
Το γραφείο του προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο τηλεφώνησε στον ουκρανό πρόεδρο νωρίτερα την Κυριακή (27/02).
«Συμφώνησαν ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, κοντά στον ποταμό Πρίπιατ» ανέφερε το γραφείο του.
«Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που σταθμεύουν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, της συνάντησης και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας» συνέχισε το γραφείο του προέδρου.
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!



