Πόλεμος στην Ουκρανία: «Απαισιόδοξος» για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δηλώνει ο Ζελένσκι
«Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά ας προσπαθήσουμε» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ζελένσκι
Απαισιόδοξος για τις συνομιλίες που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα με τη Ρωσία δηλώνει ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγες ώρες προτού οι αντιπροσωπείες Μόσχας – Κιέβου μεταβούν για επίσημες διαπραγματεύσεις.
«Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά ας προσπαθήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος επεσήμανε πως όλες οι πλευρές πρέπει να ενεργήσουν ρεαλιστικά για να πετύχουν τον στόχο τους. «Στόχος της Ουκρανίας είναι η εδαφική ακεραιότητα».
Ουσιαστικές συνομιλίες με Λουκασένσκο
Ο ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που είχε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, λέγοντας πως ήταν «πολύ ουσιαστικές».
Ο Ζελένσκι τού μετέφερε πως δεν θέλει να μετακινηθούν στρατεύματα από τη Λευκορωσία στην Ουκρανία και ο Λουκασένκο τον διαβεβαίωσε γι’ αυτό.
Τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις
Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Εβγκένι Γενίν, δήλωσε ότι συνομιλίες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Δευτέρας.
Το γραφείο του προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο τηλεφώνησε στον ουκρανό πρόεδρο νωρίτερα την Κυριακή (27/02).
«Συμφώνησαν ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, κοντά στον ποταμό Πρίπιατ» ανέφερε το γραφείο του.
«Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που σταθμεύουν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, της συνάντησης και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας» συνέχισε το γραφείο του προέδρου.
- Μόνο η Μόσχα μπορεί να βοηθήσει στα Στενά
- Η τιμή του Brent ακόμη και στα 119 δολάρια ανά βαρέλι πριν υποχωρήσει – Κλονίζονται οι αγορές παγκοσμίως
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο

