Κοροναϊός: Περιμένουμε κι άλλο κύμα λέει ο Καπραβέλος και προειδοποιεί
Προειδοποιήσεις των ειδικών, εν όψει των εορτών του Μαρτίου και του Απριλίου
Την πιθανότητα να χτυπήσει νέο πανδημικό κύμα, εξέφρασε σήμερα ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.
Όπως είπε, αυτή την στιγμή η πανδημία παρουσιάζει σημάδια ύφεσης ωστόσο συστήνει να μην υπάρξει χαλάρωση: «Βρισκόμαστε σε ύφεση αλλά είναι άρα πολύ επικίνδυνα τα πράγματα. Όταν λέμε ύφεση δεν σημαίνει χαλάρωση, η ύφεση είναι πριν από την καταιγίδα. Ρίχνουμε λάδι στη φωτιά κατά τη διάρκεια της ύφεσης και μετά πάμε να μαζέψουμε την φωτιά όταν αυτή γίνεται ανεξέλεγκτη».
Νέο κύμα
Μάλιστα ερωτηθείς για το αν ο ίδιος αναμένει να υπάρξει νέο κύμα απάντησε «προφανώς!» σημειώνοντας πως υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί και ένα καινούργιο στέλεχος του ιού.
Επιπλέον προειδοποίησε πως το άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων εν όψει των εορτών του Μαρτίου και του Απριλίου, θα επιτρέψει στον ιό να ξεφύγει και να προκαλέσει ενδεχομένως το επόμενο θανατηφόρο κύμα όπως είχε γίνει και στο παρελθόν. «Να μην προκαλούμε τον κοροναϊό», υπογράμμισε.
Τέλος επεσήμανε πως οι εμβολιασμοί πρέπει να επεκταθούν με βάση τη λογική της υποχρεωτικότητας.
- Σκάνδαλο Επσταϊν: «Πολύ λυπηρή» για τον Τραμπ η σύλληψη του έκπτωτου πρίγκιπα Αντριους
- Αργεντινή: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Μπουένος Αϊρες
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Μικροδάνεια σε δημoσίους υπαλλήλους
- Social Media: H γενιά της οθόνης στο στόχαστρο των νόμων – Θα επιτευχθεί το ψηφιακό detox των εφήβων;
- Οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι κλάδοι στο λιανικό εμπόριο
- Καισαριανή: Τι σημαίνει η ανακήρυξη σε «μνημείο» των συγκλονιστικών φωτογραφιών