Ο εξολοθρευτής Γουόκαπ και οι… χειροπέδες για 10:39′
Ο Τόμας Γουόκαπ μπήκε και άλλαξε όλο τον ρυθμό στον τελικό Κυπέλλου σε άμυνα και επίθεση, έδεσε «κόμπο» Νέντοβιτς και Μέικον, με τον Παναθηναϊκό να μένει χωρίς καλάθι εντός πεδιάς για πάνω από 10 λεπτά.
Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος Κυπελλούχος Ελλάδος στο μπάσκετ, νικώντας στον τελικό τον Παναθηναϊκό με 81-73.
Οι Πειραιώτες τα βρήκαν σκούρα για 30 λεπτά κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, η οποία ήταν μπροστά ακόμη και με 12 πόντους (59-47), όμως με τον Τόμας Γουόκαπ να κάνει τη διαφορά και στις δυο πλευρές του παρκέ και την άμυνα του Ολυμπιακού να «τσακίζει» κόκκαλα, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να στεφθεί Κυπελλούχος.
Οι ερυθρόλευκοι «έδεσαν» κόμπο τον Παναθηναϊκό και κατάφεραν να μη δεχτούν καλάθι εντός πεδιάς για πάνω από 10 λεπτά. Για την ακρίβεια για 10:39, καθώς τότε σκόραρε για τελευταία φορά ο Λεωνίδας Κασελάκης για το 67-58.
Έκτοτε, ο Ολυμπιακός δέχτηκε μόνο 6 πόντους και αυτούς από βολές στην τελευταία περίοδο, με τον Νέντοβιτς να έχει 4/4 και τον Γουάιτ 2/2 βολές. Ο Παναθηναϊκός τα «έσπασε» καταφέρνοντας να μην σκοράρει με σουτ στην τελευταία περίοδο, με τον Γουόκαπ να παίζει κομβικό ρόλο.
Ο Αμερικανός γκαρντ εκτός από τη δημιουργία, που ήταν καθοριστικός, «έπεσε» στο μαρκάρισμα των Νέντοβιτς και Μέικον στα τελευταία δέκα λεπτά και τους «έσβησε».
- Ρατσιστική επίθεση Τραμπ σε μουσουλμάνες βουλευτές που θα έπρεπε «να εισαχθούν σε ψυχιατρείο» πριν απελαθούν
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ έδωσε εντολή να αυξηθούν τα αποθέματα σε πυρηνικά όπλα
- Μάρκο Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ διεξάγουν δική τους έρευνα για το περιστατικό στην Κούβα
- Οι αρχές των ΗΠΑ εμποδίζουν την πληρωμή της υπεράσπισης του απαχθέντος Νικολάς Μαδούρο
- ΗΠΑ: «Παράνομη» η απέλαση παράτυπων μεταναστών σε τρίτες χώρες, κρίνει ομοσπονδιακός δικαστής
- Σερβία: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο υπουργός Εσωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς

