Το περιστατικό συνέβη στη Βρετανία και το κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. Το αυτοκίνητο έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω από τον αυτοκινητόδρομο Α470, έπεσε επάνω στα κιγκλιδώματα της γέφυρας και προσγειώθηκε άτσαλα στον αυτοκινητόδρομο.

Από την πρόσκρουση σκοτώθηκε ακαριαία η συνοδηγός του οχήματος η 28χρονη Ντανιέλ Άντριους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας και από τις εξετάσεις που έκανε στον οδηγό προκύπτει ότι ο 35χρονος Άντριου Βόουλς είχε κάνει χρήση κοκαΐνης.

Η κοπέλα ήταν μητέρα 4 παιδιών και μόνο τα συνεργεία που έφτασαν κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν ενώ η οικογένεια της επιτίθεται στον οδηγό, λέγοντας ότι ακόμη περιμένει τη συγνώμη του.

Δεν θα οδηγήσει ξανά

Στο δικαστήριο ο Βόουλς καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτάμιση χρόνων ενώ του απαγορεύτηκε να καθίσει σε τιμόνι και να οδηγήσει για τα επόμενα 9 χρόνια. Μάλιστα όταν θα περάσει το χρονικό διάστημα αυτό, θα πρέπει να δώσει εκτεταμένες εξετάσεις για να πάρει πίσω το δίπλωμα του.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι από την ανάλυση του βίντεο τα φανάρια στο δρόμο ήταν κόκκινα για 14 δευτερόλεπτα και τα παραβίασε ο κατηγορούμενος. Ενώ ο πρόεδρος της έδρας απευθυνόμενος στον οδηγό τον ρώτησε: «Πως οδηγήσατε σε ευθεία γραμμή και φύγατε από το οδόστρωμα παραβιάζοντας ένα κόκκινο φανάρι που ήταν μπροστά σας για 14 δευτερόλεπτα. Αυτή η σύγκρουση εξηγείται μόνο ως αποτέλεσμα εσκεμμένης κακής οδήγησης με υπερβολικές ταχύτητες σε αντίξοες καιρικές συνθήκες».