Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για το Copa Africa, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Καμερούν από τις 7 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου του 2022.

Την Κυριακή (19/12) η Αφρικάνικη Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF) γνωστοποίησε πως το τουρνουά θα διεξαχθεί μόνο αν υπάρξουν εγγυήσεις από την κυβέρνηση του Καμερούν για την ετοιμότητα της χώρας, αναφορικά με τις υποδομές, αλλά και τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της CAF, Πατρίς Μοτσεπέ, ο οποίος ταξίδεψε στο Καμερούν προκειμένου να συναντηθεί με την κυβέρνηση της χώρας, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε σίγουρος για τη διεξαγωγή του τουρνουά.

«Θα είμαι στο Καμερούν στις 7 Ιανουαρίου με την σύζυγό μου και τα παιδιά για να γίνουμε μάρτυρες ενός εκπληκτικού τουρνουά. Μπορείτε να δείτε πως υπάρχει δέσμευση στο να είναι σίγουρο πως η διοργάνωση θα γίνει» ανέφερε συγκεκριμένα για να προσθέσει στην συνέχεια:

«Θα διοργανώσουμε μαζί με τον λαό του Καμερούν ένα υπέροχο τουρνουά. Θα είναι πολύ επιτυχημένο Κόπα Άφρικα. Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε στον κόσμο το καλύτερο αφρικανικό ποδόσφαιρο και την φιλοξενία της Αφρικής. Είναι ένα τουρνουά σημαντικό για τους ανθρώπους της Αφρικής και είμαι περήφανος που η δουλειά έγινε».

Όπως είναι αναμενόμενο, αρκετές ομάδες στον κόσμο βρίσκονται σε αναμονή για να δουν αν θα στείλουν τελικά τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές τους στο Καμερούν για την μεγάλη γιορτή του αφρικανικού ποδοσφαίρου.