Λετονία – Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Ρίγας κατά των μέτρων για την πανδημία
Τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν.
Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Ρίγας, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Συνθήματα
«Θα ξαναπάρουμε την εξουσία», φώναζε το πλήθος ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Επειδή η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η διαδήλωση ήταν παράνομη, δεδομένου ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 20 ατόμων.
«Η κυβέρνηση δεν σταματά να επιβάλει και να τροποποιεί τους κανόνες για την Covid (…) αλλά η κατάσταση δεν βελτιώνεται και εδώ τίθεται το ερώτημα αν οι ιθύνοντες ξέρουν πραγματικά τι κάνουν», είπε ένας από τους διαδηλωτές.
Πυρά κατά του προέδρου
Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν επίσης τον πρόεδρο Έγκιλς Λέβιτς που φέρεται ότι αγόρασε με χρήματα του δημοσίου ένα πολύ ακριβό πιάνο για το σπίτι του. Κάποιοι μετέφεραν μάλιστα πιάνα στη διαδήλωση, με την πρόθεση «να τα δωρίσουν στον πρόεδρο Λέβιτς». Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από ένα πιάνο.
Τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν.
- H Χάποελ Τελ Αβίβ θέλει τον Πίτερς για το καλοκαίρι
- Η ιδιαίτερη απάντηση του Μπλόσομγκεϊμ για τον Ολυμπιακό (pic)
- O Σεμπάστιαν Μπαχ ζητά συγγνώμη από την Κριστίνα Άπλγκεϊτ
- ΕΝΦΙΑ: Αναρτώνται σήμερα τα εκκαθαριστικά στην ΑΑΔΕ
- Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ψάχνουν εντός έδρας τρίποντο ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- Κύριες συντάξεις μέσα σε έναν μήνα – Πώς θα μειωθεί δραστικά ο χρόνος έκδοσης





