
Έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων – ΑμεΑ – υγειονομικών και εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου
Μέσα στο μήνα θα δοθεί η έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας χθες Τετάρτη στη Βουλή, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων ΟΠΕΚΑ και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα λάβουν 250 ευρώ προσαυξημένα κατά 50 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος του νοικοκυριού τους.
Αφορολόγητα και ακατάσχετα
Τα ποσά θα καταβληθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου, θα είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν θα συμψηφίζονται με τυχόν χρέη του δικαιούχου.
Για την προσαύξηση στο διπλάσιο της μηνιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, οι πληρωμές θα γίνουν στις 15 Δεκεμβρίου.
Εντός Δεκεμβρίου θα καταβληθεί και η έκτακτη ενίσχυση των 100.000 υγειονομικών και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Χωρίς πρόβλημα ενέργειας η χώρα
- Ιράν: Ο Βανς απειλεί την εκεχειρία εξαιτίας του Λιβάνου και της «παρανόησης» από την Τεχεράνη
- Γκολ και highlights από όλα τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «8» του Champions League (vid)
- Ανοίγουν οι Άγιοι Τόποι στα Ιεροσόλυμα – Κανονικά το Άγιο Φως στην Ελλάδα
- Γιορτή σήμερα 9 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2: Η αποβολή του Κουμπαρσί άνοιξε τον δρόμο για τους φιλοξενούμενους (vid)









