Έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων – ΑμεΑ – υγειονομικών και εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου
Μέσα στο μήνα θα δοθεί η έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας χθες Τετάρτη στη Βουλή, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων ΟΠΕΚΑ και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα λάβουν 250 ευρώ προσαυξημένα κατά 50 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος του νοικοκυριού τους.
Αφορολόγητα και ακατάσχετα
Τα ποσά θα καταβληθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου, θα είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν θα συμψηφίζονται με τυχόν χρέη του δικαιούχου.
Για την προσαύξηση στο διπλάσιο της μηνιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, οι πληρωμές θα γίνουν στις 15 Δεκεμβρίου.
Εντός Δεκεμβρίου θα καταβληθεί και η έκτακτη ενίσχυση των 100.000 υγειονομικών και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
- 3, 2, 1: Η Αθήνα υποδέχεται το 2026 με ένα μεγάλο πάρτι – Το εορταστικό καλωσόρισμα της νέας χρονιάς
- Ζουλιαν Μπιάνκον: Το «γαλλικό κλειδί» του Ολυμπιακού
- Από την ιατρική μέχρι το διάστημα – Τα σπουδαία επιστημονικά επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε
- Ισραήλ: Το Φόρουμ των οικογενειών των ομήρων στη Γάζα ανέστειλε τη λειτουργία του
- Καλαμάτα: Τροχαίο με ΙΧ που έπεσε στον ποταμό Άρι – Απεγκλωβίστηκε η γυναίκα οδηγός
- Ουκρανία: «Γελοίο» το βίντεο που παρουσίασε η Ρωσία σαν «απόδειξη» για την επίθεση στην κατοικία Πούτιν









