Σε «κόκκινη ζώνη» οι ανεμβολίαστοι στην Ευρώπη – Πρόστιμο μέχρι 7.200 ευρώ
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι ξεκάθαρο ότι σκληραίνουν πολύ τη στάση τους καθώς πλέον η παραλλαγή Όμικρον αλλάζει πολύ τα δεδομένα
Με το lockdown σε ισχύ για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους, οι Αυστριακοί πήραν μια πρώτη ιδέα για τι θα σημαίνει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο.
Το προσχέδιο προβλέπει ότι όποιος αρνείται να εμβολιαστεί θα καλείται στις αρμόδιες περιφερειακές αρχές. Εφόσον αγνοήσει τις κλήσεις 2 φορές, θα του επιβάλλεται πρόστιμο 3.600 ευρώ και εφόσον επιμείνει μέχρι 7.200 ευρώ, ίσως ανά εξάμηνο.
Στη Γερμανία, το ενδεχόμενο να κηρυχθεί «επιδημιολογική κατάσταση εθνικής εμβέλειας» συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ με τον επόμενο καγκελάριο Σολτς και τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων. Το βήμα αυτό θα ήταν προϋπόθεση για να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός, υπό το φως και της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου που απέρριψε τις προσφυγές εναντίον των περιορισμών
του Απριλίου.
Στην Ιταλία όπου το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είναι υποχρεωτικό στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από τις 6 Δεκεμβρίου όποιος επιβιβάζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς το πάσο κινδυνεύει με πρόστιμο από 600 έως 1.000 ευρώ.
Στην Αγγλία είναι από σήμερα υποχρεωτική η μάσκα στο μετρό, στα λεωφορεία, στα εμπορικά καταστήματα και στα κομμωτήρια. Οι παραβάτες την πρώτη φορά πληρώνουν πρόστιμο 200 λίρες.
Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο διπλασιάζεται και μπορεί να φτάσει μέχρι τις 6.400 λίρες.
Ο σχετικός νόμος θα ψηφιστεί απόψε. Οι εμπορικοί σύλλογοι λένε ότι δεν είναι δουλειά των καταστηματαρχών και των υπαλλήλων να ελέγχουν, ούτε να επιβάλουν στους πελάτες να φορούν μάσκα.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι ξεκάθαρο ότι σκληραίνουν πολύ τη στάση τους καθώς πλέον η παραλλαγή Όμικρον αλλάζει πολύ τα δεδομένα.
Δείτε το ρεπορτάζ
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)














![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442