Στην Κομισιόν το αίτημα για καταχώρηση της «Αφρίνα» ως ΠΓΕ στο Μητρώο της ΕΕ
Η Αφρίνα είναι ιδιαίτερος τύπος θαλασσινού αλατιού με πλούσια ιχνοστοιχεία που παράγεται αποκλειστικά στις Αλυκές Μεσολογγίου.
Tη διαβίβαση προς την Κομισιόν του αιτήματος για την καταχώρηση της ονομασίας «Αφρίνα» ως ΠΓΕ και την ένταξή του στο αντίστοιχο Μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψε η γενική γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάννα Καλογήρου.
Η Αφρίνα είναι ιδιαίτερος τύπος θαλασσινού αλατιού με πλούσια ιχνοστοιχεία που παράγεται αποκλειστικά στις Αλυκές Μεσολογγίου. Το μικροκλίμα που δημιουργούν οι Αλυκές, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή συγκομιδή που γίνεται χειρωνακτικά, προσδίδουν στο προϊόν μοναδικά χαρακτηριστικά, αναγνωρισιμότητα και φήμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
«Υλοποιώντας σχετική οδηγία του υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού, εργαζόμαστε συστηματικά ώστε προϊόντα, όπως η Αφρίνα, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη γαστρονομική παράδοση των περιοχών που παράγονται, να αποκτήσουν ταυτότητα και προστιθέμενη αξία», δήλωσε σχετικά η Χρ. Καλογήρου.
- Μία γυναίκα και ένα παιδί σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από πακιστανικές οβίδες, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται
- Μεγάλη «μάχη» για το 5-8 της Super League: Πέντε ομάδες για τρεις θέσεις – Το πρόγραμμα στο φινάλε
- Από τη σύγκρουση στη συναίνεση: η φιλοσοφική διαδρομή του Γιούργκεν Χάμπερμας
- Μέση Ανατολή: Το ελληνικό «ράλι» αυξήσεων στο ράφι και πού θα κάτσει η «μπίλια»
- Ρωσία: Η Ουκρανία έπληξε τη Μόσχα με πάνω από 100 drones – Στις φλόγες αποθήκη πετρελαίου στα νότια της χώρας
- Ελισάβετ, Νταϊάνα, Κέιτ, Λετίθια και τα διαμαντένια πέπλα: Ποια φόρεσε το πιο ακριβό βασιλικό νυφικό όλων;



