Δώρο της Φιορεντίνα στην Νάπολι. Οι Βιόλα πραγματοποιήσαν εξαιρετική εμφάνιση, έσπασαν το αήττητο της Μίλαν, καθώς επικράτησαν με 4-3 και έδωσαν την ευκαιρία στους Παρτονοπέι να περάσουν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή από την αρχή της αναμέτρησης. Αυτή η υπεροχή καρποφόρησε μόλις στο 15ο λεπτό, με τον Ντάνκαν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ταταρουσάνου. Από εκεί και πέρα, η Φιορεντίνα συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ξαναχτύπησε για δεύτερη φορά. Αυτή την φορά, ο Σαπονάρα μετά από δημιουργία του Βλάχοβιτς έκανε το 2-0, βάζοντας στερεές βάσεις για την νίκη.

H oμάδα του Βιντσέντσο Ιταλιάνο συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο μέρος. Στο 60΄ ο Βλάχοβιτς διαμόρφωσε το 3-0, αλλά κάπου εκεί η Μίλαν προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση της. Με δυο γκολ του Ζλάταν μέσα σε 7 λεπτά, οι Ροσόνερι μπήκαν και πάλι στην διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Παρά την επιστροφή της Μίλαν, η Φιορεντίνα δεν πανικοβλήθηκε. Εχοντας την κατοχή της μπάλας, δεν κινδύνεψε καθόλου από την ομάδα του Στέφανο Πιόλι. Μάλιστα στο 85΄ ο Γκονζάλες έκλεψε από τον Ερναντές κι έδωσε στον Βλάχοβιτς που πλάσαρε για το 4-2, ενώ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού το αυτογκόλ του Βενούτι διαμόρφωσε το τελικό 4-3.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τεράτσιανο, Ιγκόρ, Μπιράγκι, Βενούτι, Οντριοθόλα, Τορέιρα Ντάνκαν (90+3’ Μαλέχ), Μποναβεντούρα (69’ Καστροβίλι), Σαπονάρα, Καγιεχόν (69’ Νίκο Γκονζάλες), Βλάχοβιτς

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Ερναντές, Γκάμπιε, Καλουλού (57’ Φλορέντσι), Κίερ, Κεσί, Σαλεμάκερς (57’ Ζιρού), Τονάλι (74’ Μπενασέρ), Λεάο (80’ Κρούνιτς), Μπραΐμ Ντίαθ (57’ Μεσίας), Ιμπραΐμοβιτς.