Γέλεν – Ο πληθωρισμός είναι υψηλός, αλλά δεν είναι όπως το ’70
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε καθησυχαστική για τον πληθωρισμό
Ο υψηλός πληθωρισμός είναι ένα αγκάθι στο πλευρό της Αμερικής. Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ και στο φυσικό αέριο ανεβαίνουν συνεχώς και οι Αμερικανοί είναι πλέον πιο απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας εξαιτίας αυτού.
Παρόλα αυτά, η κατάσταση δεν θυμίζει με κανέναν τρόπο την άνοδο του πληθωρισμού της δεκαετίας του 1970 και οι τιμές δεν πρόκειται να αυξηθούν όπως πριν από 50 χρόνια.
Τότε υπήρξε στασιμοπληθωρισμός
Αυτό επανέλαβε -αυτή τη φορά σε συνέντευξή της στο CNN Business, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, υπογραμμίζοντας ότι τότε, ο φόβος του πληθωρισμού μετατράπηκε σε στασιμοπληθωρισμό — αύξηση των τιμών, σε συνδυασμό με αργή ανάπτυξη και υψηλή ανεργία.
«Τη δεκαετία του 1970, μια σειρά από κλυδωνισμούς της προσφοράς έγινε ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα, που εν μέρει συνέβη επειδή οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν είχαν εμπιστοσύνη από το κοινό για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον πληθωρισμό», είπε η Γέλεν, «αλλά ασφαλώς δεν βλέπω κανένα στοιχείο ότι αυτό συμβαίνει τώρα».
- Ιράν: Επίθεση Λευκού Οίκου και Πενταγώνου στο CNN για «ψευδείς πληροφορίες»
- Θέλει να πλήξει «πολύ σκληρά» το Ιράν «την επόμενη εβδομάδα», ανακοινώνει ο Τραμπ
- Τζέφρι Επσταϊν: Για πρώτη φορά ο πρώην πρίγκιπας Αντριου και ο Μάντελσον εμφανίζονται μαζί του σε φωτογραφία
- ΚΚΕ: Με πρόσχημα την κακοποίηση των παιδιών, προωθείται η παρακολούθηση των πάντων από την ΕΕ
- Ιράν: Τον «πρίγκιπα διάδοχο» Παχλαβί ευγνωμονεί ο Ζελένσκι – Συνάντηση στο Παρίσι
- Το Ιράν απειλεί να πλήξει πετρελαϊκές υποδομές στην περιοχή μετά τις απειλές Τραμπ για τη νήσο Χαργκ







