Μονοκλωνικά αντισώματα – Εμποδίζουν τον ιό μετά τη νόσηση – Σε ποιους μπορούν να χορηγηθούν
Ο καθηγητής ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος εξήγησε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα εμποδίζουν τον ιό να μπει στα κύτταρα μετά τη νόσηση
Το εμβόλιο είναι η πρόληψη, τα μονοκλωνικά αντισώματα εμποδίζουν τον κοροναϊό να μπει στα κύτταρα, μετά τη νόσηση, εξήγησε ο καθηγητής ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.
Όπως ανέφερε τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν μπορούν να χορηγηθούν σε όλους. Οι παράγοντες κινδύνου που αποτελούν ένδειξη για τη χορήγησή τους είναι η ηλικία άνω των 65 ετών, η παχυσαρκία και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα όπως ο διαβήτης, η ανοσοκαταστολή, η καρδιαγγειακή νόσος.
Με ενδοφλέβια χορηγείται το φάρμακο
Ο κ. Δημόπουλος τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι η χορήγηση του φαρμάκου γίνεται στο νοσοκομείο καθώς είναι ενδοφλέβια και χρειάζεται κάποιες ώρες παρακολούθηση.
Σημείωσε ότι η χώρα μας αναμένει την τελική έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ώστε να μπορεί να γίνει η προμήθεια και βάση των χρονοδιαγραμμάτων, εντός του Νοεμβρίου αναμένονται οι πρώτες δόσεις οι οποίες θα καλύψουν δύο χιλιάδες ασθενείς.
- Από τα βιομηχανικά απόβλητα σε παγκόσμιο φαινόμενο: Είναι το γκλίτερ πολιτικό statement;
- Η ζωή μετά τον χωρισμό: Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα ραντεβού;
- Αδιαφάνεια τιμών στα φάρμακα και καθυστέρηση νέων θεραπειών στην Ευρώπη
- Η επιστήμη μίλησε: Αυτή είναι η πιο εξουθενωτική ηλικία στη ζωή του ανθρώπου
- Χρέη: Διπλή η παραγραφή οφειλών προς ΕΦΚΑ
- Πόσους επισκέπτες αντέχουν τα μουσεία;




