
Σεισμός στην Αττική
Σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αττική.
Σεισμός έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν της τάξης των 2,9 Ρίχτερ. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Αττική επειδή το εστιακό βάθος ήταν στα 9,2 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 10 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Αθήνας.
Η αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Η πρώτη εκτίμηση του Ευθύμη Λέκκα
Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ μίλησε στο in.gr και τόνισε ότι ο σεισμός ήταν μέσα στον αστικό ιστό, στη βόρεια πλευρά του ΟΑΚΑ περίπου. Γι’ αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στην περιοχή Κηφισιάς και Αμαρουσίου δεν υπάρχει αυτό που λέμε ρήγμα, αυτό που εξετάζουν οι σεισμολόγοι, όπως είπε, είναι αν ο σεισμός συνδέεται με το ρήγμα της Πάρνηθας ή της Πεντέλης.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ σημείωσε ότι είναι περισσότερο επιστημονικό το ενδιαφέρον για αυτό το ζήτημα και πρόσθεσε ότι λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας δεν υπάρχει.
- ΜΕΓΑ: Διπλή διάκριση καινοτομίας
- Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο με τον 26χρονο να μεταφέρει λιπόθυμη την Μυρτώ – Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για την υπόθεση
- Ο θόρυβος για τον Μελέρ στο Champions League και η διαιτησία στην Τουρκία
- Στάρμερ: Δεν θα υποχωρήσουμε στις πιέσεις των ΗΠΑ, δεν θα συρθούμε στον πόλεμο
- LIVE: ΠΑΟΚ – Άρης Betsson
- «Οι γάτες είναι φυσικοί γιόγκι. Μπαίνουν σε καταστάσεις έκστασης με το βλέμμα στο άπειρο»
