Παραπέμπεται εταιρεία για παράνομη διακίνηση στην αγορά ελιών και ελαιόλαδου ΠΟΠ/ΠΓΕ
Η παραπομπή από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα στις αρμόδιες αρχές είναι για παραπλάνηση των καταναλωτών και αθέμιτο ανταγωνισμό η εταιρεία «Καλτσάς Μ. Ευάγγελος».
Στα …πράσα του ΕΛΓΟ –Δήμητρα πιάστηκε η εταιρεία «Καλτσάς Μ. Ευάγγελος», η οποία αν και δεν είναι καταχωρημένη στο «Μητρώο εγκεκριμένων επιχειρήσεων και δικαιούχων Χρήσης των Ενδείξεων ΠΟΠ και ΠΓΕ», τοποθέτησε και διέθεσε στην αγορά ελιές, που έφεραν επί της ετικέτας τους την ένδειξη «Θρούμπα Θάσου ΠΟΠ» και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με την ένδειξη «Θάσος ΠΓΕ».
Και τα δύο προϊόντα έφεραν στην ετικέτα τους το αντίστοιχο Ενωσιακό Σύμβολο των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων.
Με την αναγραφή των ανωτέρω ενδείξεων γίνεται κατάχρηση των καταχωρημένων ονομασιών: «Θρούμπα Θάσου ΠΟΠ» και «Θάσος ΠΓΕ», για αντίστοιχα συγκρίσιμα προϊόντα, γεγονός που προκαλεί παραπλάνηση των καταναλωτών και αθέμιτο ανταγωνισμό.
Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε την παραπομπή της επιχείρησης «Καλτσάς Μ. Ευαγγέλου» στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Θα ακολουθήσουν ενέργειες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με στόχο την προστασία των παραγωγών και των καταναλωτών, αλλά και για να ενισχύσουμε τις τιμές των προϊόντων μας.
- Τι είπε ο Μπενίτεθ για το ματς του Παναθηναϊκού με την Κηφισιά…
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Απουσιάζει για άλλη μια φορά η ουσία και η ενσυναίσθηση
- Τσουκαλάς: Eιλημμένη απόφαση η μη συνεργασία μας με τη Νέα Δημοκρατία
- Τεχνητή Νοημοσύνη: «Θα ξεχάσουμε πώς ακούγεται η δική μας φωνή» – Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος
- Ιταλία: Η Μελόνι επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τους αστυνομικούς που τραυματίσθηκαν στο Τορίνο
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγιεκάνο




