Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανακλήθηκε η πιστοποίηση ΠΟΠ σε εταιρεία ελαιολάδου

Ανακλήθηκε η πιστοποίηση ΠΟΠ σε εταιρεία ελαιολάδου

Μη πιστοποιημένες ποσότητες ελαιολάδου διακινήθηκαν στην αγορά της Βρετανίας.

Ο …χορός της νοθείας σε εμβληματικά αγροτικά προϊόντα – ναυαρχίδες της ελληνικής οικονομίας καλά κρατεί. Έτσι, μετά τον εντοπισμό ελληνοποιημένης φέτας στις ευρωπαϊκές αγορές, σειρά έχουν οι εταιρείες ελαιολάδου. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν  στην βρετανική αγορά 20.620 Kg μη πιστοποιημένου «εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου», ως «Ελαιόλαδο Καλαμάτας ΠΟΠ», με την επισήμανση «Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata», από την επιχείρηση «Ελληνικοί Καρποί ΑΕ» – «Hellenic Crops ΑΕ».

Η μη πιστοποιημένη παρτίδα ελαιολάδου εντοπίστηκε μετά από επιτόπιους, αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους κλιμακίων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας «Ελαιόλαδου Καλαμάτας Π.Ο.Π.», σε Κρήτη, Λακωνία και Αττική, καθώς και τους διασταυρωτικούς ελέγχους που ακολούθησαν. Σε αυτούς τους ελέγχους εντοπίστηκε η διακίνηση στην αγορά της Βρετανίας 20.620 Kg μη πιστοποιημένου «εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου», ως «Ελαιόλαδο Καλαμάτας Π.Ο.Π.», με την επισήμανση «Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata», από την επιχείρηση «Ελληνικοί Καρποί ΑΕ» – «Hellenic Crops ΑΕ».

Με βάση τα παραπάνω ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε:

• Την ανάκληση πιστοποίησης της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΕ» -«HELLENIC CROPS Α.Ε.», σε ό,τι αφορά την εμπορία με ιδιωτική ετικέτα του προϊόντος «Ελαιόλαδο Καλαμάτας Π.Ο.Π.»

• Την παραπομπή της επιχείρησης στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του ΥπΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Παράλληλα, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κάλεσε την επιχείρηση να προβεί άμεσα σε ανάκληση όλων των τυποποιημένων προϊόντων, τα οποία διακινήθηκαν στη Βρετανία με την ανωτέρω επισήμανση «Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata».

Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι αρμόδιοι εποπτευόμενοι φορείς συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλη την αγορά με στόχο την προστασία παραγωγών και καταναλωτών, αλλά και την προστασία της ταυτότητας εμβληματικών για τη χώρα μας προϊόντων.

Φέτα: Πρόστιμα για παραβίαση ισοζυγίων

Στο πλαίσιο των σαρωτικών ελέγχων στην αγορά από το ΥπΑΑΤ και τους εποπτευόμενους φορείς επιβλήθηκαν, επίσης, σε 36 περιπτώσεις πρόστιμα άνω των 180.000 ευρώ, για παραβίαση ισοζυγίων στην παραγωγή φέτας, για παλιές υποθέσεις που μέχρι σήμερα δεν είχαν εξετασθεί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024