Βόλος – Πατέρας έκανε μήνυση στο σχολείο γιατί υπέβαλαν σε rapid test την κόρη του
Ο γονιός μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του, ενώ πέρασε και το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού καταθέτοντας μήνυση κατά της υπεύθυνης του σχολείου για τα θέματα Covid και παντός υπευθύνου για διενέργεια ιατρικής πράξης σε ανήλικο χωρίς τη συγκατάθεση γονέα.
Αντιμέτωποι με την οργή γονέα μαθήτριας 12 ετών βρέθηκαν προχθές το απόγευμα η υπεύθυνη για θέματα Covid Γυμνασίου στον Αλμυρό και η διεύθυνση του σχολείου, όταν κλήθηκαν να διαχειριστούν την κατάσταση μετά την εμφάνιση θετικού κρούσματος και ακολούθησαν το πρωτόκολλο ασφαλείας για την πανδημία, ζητώντας rapid tests απ’ όλα τα παιδιά του Τμήματος.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα taxydromos.gr, o έλεγχος πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρισκόταν κοντά στο σχολείο στο Πολιτιστικό Κέντρο και όλα τα παιδιά υποβλήθηκαν στα τεστ. Το Τμήμα έχει 20 μαθητές.
Βρέθηκε όμως ένας γονιός, ο πατέρας μιας μαθήτριας να έχει… ενστάσεις. Όταν ενημερώθηκε το μεσημέρι για το rapid test απευθύνθηκε μαινόμενος στο σχολείο και έλεγε ότι θα καλέσει τα κανάλια γιατί έγινε ενώ δεν συναινούσε.
Ο διαμαρτυρόμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέβη και στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του, ενώ πέρασε και το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού καταθέτοντας μήνυση κατά της υπεύθυνης του σχολείου για τα θέματα Covid και παντός υπευθύνου για διενέργεια ιατρικής πράξης σε ανήλικο χωρίς τη συγκατάθεση γονέα.
Όμως, η μήνυσή του έμεινε σε ισχύ για… μερικές ώρες. Η Εισαγγελία Βόλου ενημερώθηκε για τη μηνυτήρια αναφορά και ζήτησε να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αυτοφώρου, αλλά και να της διαβιβαστεί η δικογραφία για τις περαιτέρω ενέργειες.
Ετσι, λίγες ώρες μετά ο αρνητής του κοροναϊού έτρεχε να ανακαλέσει τη μήνυση. Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας δήλωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η μήνυση αποσύρθηκε.
«Εληξε αισίως το θέμα. Κατάλαβαν, στο πλαίσιο της συνεργασίας, γονείς και καθηγητές ότι όλα γίνονται προς το συμφέρον των παιδιών, γιατί υπάρχει μεγάλη αγάπη και από τους γονείς και από τους καθηγητές για τους μαθητές. Οπότε δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα».
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό



