Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παγώνη - Γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει υψηλό αριθμό θανάτων από κοροναϊό

Παγώνη – Γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει υψηλό αριθμό θανάτων από κοροναϊό

Η κ. Παγώνη έκρουσε «καμπανάκι» κινδύνου για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν το 40%-45% των κατοίκων να είναι ανεμβολίαστοι».

Την ανησυχία της για τον υψηλό αριθμό θανάτων από κοροναϊό εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Όπως ανέφερε τα κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται υψηλά, ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι οι θάνατοι. «Οι τόσοι θάνατοι αποδίδονται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, αλλά και στον μεγάλο αριθμό των διασωληνωμένων. Αν ήμασταν σαν τη Δανία που έχει πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμών, θα είχαμε 5-6 θανάτους. Τώρα είμαστε σαν τη Ρουμανία», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε δε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά και στις μεγάλες ηλικίες, αλλά και στα παιδιά 12-15 ετών, ωστόσο σημείωσε ότι στα παιδιά δικαιολογείται γιατί είναι προβληματισμένοι οι γονείς.

Παράλληλα, η κ. Παγώνη έκρουσε «καμπανάκι» κινδύνου για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν το 40%-45% των κατοίκων να είναι ανεμβολίαστοι».

Μάλιστα, εξήγησε ότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν κάποιες ομάδες που επηρεάζουν περισσότερο τους πολίτες. «Αν ένα ποσοστό της τάξεως του 11% που δεν έχει εμβολιαστεί είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 500.000 πολίτες».

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στο ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών που νοσούν και καταλήγουν και ανέρχεται περίπου στο 10% τονίζοντας ότι αυτοί που πεθαίνουν είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με βαριά υποκείμενα νοσήματα που δεν είναι ρυθμισμένα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024