Κοροναϊός – Πού εντοπίζονται τα 2.249 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς
Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο σήμερα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μια ανάσα από το Λεκανοπέδιο και θεωρείται θέμα χρόνου να την ξεπεράσει
Στα πλαίσια των τελευταίων ημερών παραμένουν και σήμερα, Τετάρτη, τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.249 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.
Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο σήμερα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μια ανάσα από το Λεκανοπέδιο και θεωρείται θέμα χρόνου να την ξεπεράσει.
Βέβαια, για ακόμα μια μέρα η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 488 μολύνσεις, ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 382.
Σημειώνεται ότι τόσο η Θεσσαλονίκη, όσο και το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όσον αφορά την πανδημία.
Αρκετά κρούσματα και σήμερα καταγράφονται στην Κρήτη, με τις μολύνσεις ωστόσο να βρίσκονται σε καθοδική πορεία. Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο καταγράφει 27 κρούσματα, τα Χανιά 17 και το Ρέθυμνο 11.
Ακόμα, 158 κρούσματα καταγράφει η Λάρισα, 61 η Πιερία και η Αχαΐα, 59 η Ξάνθη, 57 η Δράμα και 50 η Καβάλα.
Τέλος, 80 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Δείτε αναλυτικά:
- Μήνυση Πλακιά για το ξεμπάζωμα των Τεμπών επί θητείας Κώστα Αγοραστού
- Ταϊρί: «Θέλουμε να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και να πετύχουμε κάτι σημαντικό»
- Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Επιχειρούσαν να μεταφέρουν πρόβατα στο εξωτερικό – Συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.
- Ζελένσκι: Έφτασε στο Μαϊάμι για τη συνάντηση με τον Τραμπ – Ανάρτηση Ντμιτρίεφ κατά «πολεμοκάπηλων»
- Η (πρώτη) «μητέρα των μαχών»
- Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου «ρίχνει μαύρο» στην Βουλή καταργώντας την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των εξεταστικών

