Κολομβία – 12 νεκροί μετά από έκρηξη σε παράνομο ανθρακωρυχείο
Η έκρηξη οφειλόταν στο ότι αναμίχθηκε μεθάνιο με σκόνη άνθρακα, ανέφερε η Υπηρεσία, διευκρινίζοντας πως το ορυχείο λειτουργούσε χωρίς άδεια
Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη ένας τραυματίστηκε εξαιτίας δυστυχήματος σε παράνομο ανθρακωρυχείο στην Κολομβία, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η Εθνική Υπηρεσία Μεταλλείων και Ορυχείων (ANM).
Η έκρηξη οφειλόταν στο ότι αναμίχθηκε μεθάνιο με σκόνη άνθρακα, ανέφερε η Υπηρεσία, διευκρινίζοντας πως το ορυχείο λειτουργούσε χωρίς άδεια.
Πάντα κατά τη δημόσια υπηρεσία αυτή, περίπου το 60% των θανάτων ανθρακωρύχων ή μεταλλωρύχων σε δυστυχήματα φέτος έχει καταγραφεί σε παράνομες εκμεταλλεύσεις.
Το 2020, το κράτος των Άνδεων θρήνησε 171 νεκρούς εξαιτίας δυστυχημάτων σε μεταλλεία και ορυχεία, έναντι 82 την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Η εξόρυξη πετρελαίου, άνθρακα και μετάλλων φέρνει τα περισσότερα έσοδα από εξαγωγές στο κολομβιανό δημόσιο.
Η Κολομβία κατατάσσεται πέμπτη παγκοσμίως στις εξαγωγές άνθρακα. Εξόρυξε πέρυσι 48,4 εκατομμύρια τόνους, έναντι 82,4 εκατ. το 2019, σύμφωνα με την ANM.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραμπ: Κρίσιμη η συνεδρίαση στο Νταβός για τη Γροιλανδία – Τρόπο αποκλιμάκωσης αναζητούν οι Ευρωπαίοι
- Τι «σκέφτεται» ο σκύλος μας όταν μιμούμαστε σκυλίσιες συμπεριφορές;
- Γιάννης Σκαρίμπας: Κανέναν δεν έχει λόγο ο άνθρωπος να είναι ωραία τα όνειρά του
- Σοκ στo ισπανικό ποδόσφαιρο: Νεκρός πρώην παίκτης της Ατλέτικο και της Σεβίλλης στο σιδηροδρομικό δυστύχημα
- ΠΑΣΟΚ: Όλο το παρασκήνιο από τη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ- Τα «καρφιά», οι έντονοι διάλογοι και οι διαφορετικές στρατηγικές
- Σώτης Βολάνης: Η απάντηση του για την αποχώρηση του από το νυχτερινό κέντρο






