Παρουσία της ΠτΔ η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Φιλαδέλφεια
Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, παραβρέθηκε σήμερα η ΠτΔ, Kατερίνα Σακελλαροπούλου
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την υψηλή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου τιμήθηκε η μνήμη της σεβασμίας Μεταστάσεως της υπερενδόξου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.
Της Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το παρών έδωσαν επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα, για να τιμήσουν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και να προσκυνήσουν την Ιερά Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, που φυλάσσεται εντός του Ναού.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με θερμά λόγια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία της στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στον ρόλο που διαδραμάτισε στην Ενανθρώπιση του Υιού και Λόγου του Θεού. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Παναγία αποτελεί το καλύτερο δώρο της κτίσεως και των ανθρώπων προς τον Χριστό, ο Οποίος με την Σάρκωσή Του αγίασε όχι μόνο την ανθρώπινη φύση, αλλά και ολόκληρη την κτίση, γι’αυτό και όλοι μας έχουμε καθήκον ιερό να διαφυλάττουμε και να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον.
- Πιερρακάκης: Τα μεγάλα αγκάθια για την ελληνική οικονομία και τι σημαίνει η εκλογή του στο Eurogroup
- Κυβέρνηση «Φραπέδων»: Το πραγματικό πρόβλημα είναι το δικαίωμα σιωπής που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φοινικούντα: «Δέχομαι απειλές», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη – Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
- Απείθαρχοι; Αλαζόνες; Τεμπέληδες; Η Γενιά Z αντιμετωπίζει ένα γνώριμο κύμα κριτικής στον χώρο εργασίας
- Εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εκδικητική συμπεριφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ







