
Καύσωνας – Συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες – Πού θα φτάσει τους 42 βαθμούς
Ο καύσωνας συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες, με το θερμόμετρο να ξεπερνάει τους σαράντα βαθμούς σε μια σειρά περιοχές. Η πρόβλεψη του Meteo.
Ο καύσωνας θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες και για τις φωτιές που συνεχίζουν να καίνε στην Εύβοια για 8η μέρα, ενώ μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνεται σε μια σειρά περιοχές.
Συνεχίζεται το νέο κύμα πολύ υψηλών θερμοκρασιών το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης 10/08-11/08, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η θερμοκρασία θα φτάσει έως και 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, όπως παρουσιάζεται στο Χάρτη 1, που διακρίνεται η απόκλιση των θερμοκρασιών από τη μέση κλιματική τιμή στο επίπεδο των 850 hPa (σε ύψος περίπου 1500 μέτρων).
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 42 ⁰C. Στο Χάρτη 2 παρουσιάζονται με πορτοκαλί-κόκκινες αποχρώσεις, οι περιοχές όπου οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 10/08, θα ξεπεράσουν τους 36 ⁰C.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 10/08 στα κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41-42 ⁰C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39-40 ⁰C. Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Ρόδο τους 38-40 ⁰C, στην Κρήτη τους 38-39 ⁰C, στις Κυκλάδες τους 35-36 ⁰C και στο Ιόνιο τους 38-39 ⁰C.
Πότε θα πέσει η θερμοκρασία
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη 12/08 και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο 14/08-15/08, όπου φαίνεται οι θερμοκρασίες να επανέρχονται κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Η πρόγνωση του καιρού στο MEGA
- Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση σε πόλεις και χωριά της Ελλάδας
- Βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία: Τέλος της μακρόχρονης διακυβέρνησης ή πέμπτη θητεία για Όρμπαν
- Ψάχνει μεγάλη κίνηση ο Πασκουάλ: Φουλάρει για Φρανσίσκο η Μπαρτσελόνα
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
- Η επιστήμη ξέρει πότε το κλάμα μας ανακουφίζει
- Ο πόλεμος στο Ιράν αλλάζει τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία – Χαμηλώνει ο πήχης για τον ρυθμό ανάπτυξης

