Οι φωτιές σε Αρκαδία και Μεσσηνία απείλησαν χωριά και έκαψαν δασικές εκτάσεις, ενώ τώρα ο κίνδυνος είναι οι αναζωπυρώσεις.

Οι φωτιές στην Αρκαδία και τη Μεσσηνία απείλησαν χωριά και έκαψαν δασικές εκτάσεις, ενώ τώρα ο κίνδυνος είναι οι αναζωπυρώσεις. Σημαντικές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν όλη την νύχτα και συνεχίζουν να επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας, όπου σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις στις περιοχές Ίσαρης και Χρούσα.

Παράλληλα, πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στη γειτονική περιοχή Μέλπεια της Μεσσηνίας, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και στη συνέχεια πέρασε στη Μεγαλόπολη.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν και στις δύο περιοχές αποτελούνται από 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν συνεχώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Αυτές είναι οι καμένες εκτάσεις

Αποκαρδιωτικές είναι οι δορυφορικές εικόνες από τις καμένες εκτάσεις σε Μεσσηνία και Λακωνία. Σε real time ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel καταγράφει την κατάσταση, ενώ κάποιες εστίες ακόμα καίνε. Οι δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Με κόκκινο χρώμα αποτυπώνεται η βλάστηση και με γκρι οι καμένες εκτάσεις. Κάτω αριστερά είναι η καμένη γη σε Βασιλίτσι και Λιβαδάκια.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: arcadialive.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr