Αύγουστος Κορτώ – «Μη λέμε εμπρηστής ας λέμε απευθείας δολοφόνος»
Με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές που δοκιμάζουν για ακόμα μια φορά τη χώρα μας, ο Αύγουστος Κορτώ στέλνει με ανάρτησή του στα social media το δικό του μήνυμα
Δεκάδες καμένα σπίτια, απανθρακωμένα ζώα, διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιάς ανάμεσα σε στάχτες και αποκαΐδια.
Είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν ένα τοπίο Αποκάλυψης το οποίο ξεπρόβαλε με το πρώτο φως της ημέρας, μετά από μία εφιαλτική νύχτα μάχης των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων με την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (3/8) και συνεχίζει να μαίνεται στη βόρεια Αττική.
Ο Αύγουστος Κορτώ, με φόντο μια ακόμα καταστροφική πυρκαγιά στη χώρα, στέλνει με μία ανάρτηση στα social media, το δικό του οργισμένο μήνυμα και λέει αυτό που πολλοί έχουμε σκεφτεί, αλλά λίγοι ίσως εκφράζουν δημόσια.
«Νομίζω ότι δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούμε απαρχαιωμένους όρους όπως “εμπρηστής”. Ας λέμε απευθείας δολοφόνος», αναφέρει μεταξύ άλλων ο γνωστός συγγραφέας.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Αυγούστου Κορτώ:
Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν τις ψυχές που μπορεί να χαθούν με την εξάπλωση μιας εσκεμμένης πυρκαγιάς, και το πόσο πολύτιμα είναι τα ολοένα και λιγότερα δάση για την επιβίωσή μας – έτσι που ‘χουμε ρημάξει τον πλανήτη – νομίζω ότι δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούμε απαρχαιωμένους όρους όπως ‘εμπρηστής’.
Ας λέμε απευθείας δολοφόνος.
Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε ο Αύγουστος Κορτώ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:
- Πρέβεζα: Νεκρός 40χρονος στο λιμάνι της Πρέβεζας
- ΠΑΣΟΚ: «Δε χρειαζόμαστε μία ημέρα για να γιορτάζει τις γυναίκες, αλλά μια κοινωνία που τις προστατεύει κάθε μέρα»
- «Θέλω τα… μισθά μου!»
- Τα δεδομένα στη Euroleague: Πόσες νίκες θέλει για το Top 10 ο Παναθηναϊκός – «Καθαρίζει» με την τετράδα ο Ολυμπιακός (pic)
- «Ο JFK Jr. φιλούσε υπέροχα» – Η Μπρουκ Σιλντς θυμάται τη σύντομη σχέση της με το υιό Κένεντι
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]




