Χανιά: 36χρονος συνελήφθη για τη φωτιά στον Άστρικα του Δήμου Πλατανιά
Ο άνδρας που συνελήφθη στα Χανιά κατηγορείται για εξ αμελείας εμπρησμό.
Στη σύλληψη ενός 36χρονου άνδρα, που κατηγορείται για εξ αμελείας εμπρησμό στη φωτιά στις 27 Ιουλίου στον Άστρικα του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, προχώρησαν οι άνδρες του Ανακριτικού Γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 36χρονος ομολόγησε την πράξη του, η οποία προκλήθηκε κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για εκτάσεις που κάηκαν από εμπρησμό με πρόθεση ή από αμέλεια, προβλέπονται βαρύτατες κυρώσεις για τους εμπρηστές, όπως αυτόφωρη διαδικασία, ποινή φυλάκισης, χρηματική ποινή, διακοπή της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κήρυξη καμένης περιοχής ως αναδασωτέας και απαγόρευση βόσκησης, καθώς και διοικητικά πρόστιμα.
Η έκκληση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την καλοκαιρινή περίοδο
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδιαίτερα εν μέσω καλοκαιριού και ειδικότερα τις ημέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρής έντασης άνεμοι.
- Μέγαρα: SOS από 112 – «Φύγετε από υπόγειους και ισόγειους χώρους» – Πλημμυρικά φαινόμενα
- Οι ΗΠΑ πουλούν τεράστιες ποσότητες βομβών στον Καναδά αξίας 2,68 δισ. δολαρίων
- Ανδρουλάκης: «Δεν μπορεί να υπάρξει τρίτη θητεία Μητσοτάκη»
- Ειρηνικός: 4 νεκροί σε νέο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον σκάφους με «ναρκωτικά»
- Τσεχία: Εκ νέου πρωθυπουργός ο τραμπιστής δισεκατομμυριούχος Μπάμπις
- Λιθουανία: Καταδικάστηκε για αντισημιτικές δηλώσεις ο ηγέτης ήσσονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού

