Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αχαΐα: Βελτιωμένη η εικόνα στη Δροσιά - Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ελεκίστρα

Αχαΐα: Βελτιωμένη η εικόνα στη Δροσιά – Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ελεκίστρα

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα με αποτέλεσμα η κατάσταση σήμερα το πρωί να είναι καλύτερη.

Καλύτερη είναι η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα, τόσο στη Δροσιά όσο και στην Ελεκίστρα. Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα άρχισαν να πραγματοποιούν με το πρώτο φως της ημέρας συνεχείς ρίψεις νερού πάνω από το μέτωπο στη Δροσιά Αχαΐας, όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη.

Παράλληλα, τη δική τους μάχη με τις φλόγες δίνουν και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που καίει από χθες το πρωί.

Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές

Επίσης, καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, ειδικά στην περιοχή από Κάτω Δροσιά προς Δροσιά, όπου η κατάσταση ήταν πιο δύσκολη.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες όμως δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές».

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και επιχειρούν συνεχώς οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις». Αναφορικά με τις ζημιές από τη φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «προφανώς και υπάρχουν ζημιές, οι οποίες θα αρχίσουν να φαίνονται ξεκάθαρα από σήμερα».

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Twitter


Όσον αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι οριοθετημένη, αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024