Φωτιά σε Σταμάτα – Ροδόπολη: Σπίτια και αυτοκίνητα έγιναν στάχτη
Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Θλιβερός είναι ο απολογισμός της χθεσινής πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Σταμάτα Αττικής και επεκτάθηκε στη Ροδόπολη.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τουλάχιστον 20 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες ενώ κάηκαν και αυτοκίνητα. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές
Ευτυχώς από την πυρκαγιά, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, καθώς οι Πυροσβεστικές δυνάμεις έφτασαν άμεσα στο σημείο της πυρκαγιάς ενώ οι Αρχές ενημέρωσαν τον κόσμο για τον κίνδυνο που υπήρχε λόγω της εξάπλωσης της πυρκαγιάς.
Κάηκαν περίπου 20 σπίτια
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδόπολης, Βασίλης Κλεφτάκης, ανέφερε ότι κάηκαν περίπου 20 σπίτια, πολλά εκ των οποίων «λειτουργούσαν ως παραθεριστικές κατοικίες».
Εξήρε το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης και εναέριων και επίγειων όπως και των εθελοντών για την «αυτοθυσία» που επέδειξαν προκειμένου να διασώσουν τις περιουσίες των ανθρώπων «από τις φλόγες που έγλειφαν τους τοίχους και κατέκαιγαν τις αυλές τους». Επισήμανε ότι οι κάτοικοι είχαν μεριμνήσει ιδιαίτερα για τον καθαρισμό των οικοπέδων και την απομάκρυνση της καύσιμης ύλης η οποία «σε περιοχές εντός πευκοδάσους λειτουργεί ως δυναμίτιδα».
Αναφορικά με την καταστροφή των σπιτιών τα οποία σύντομα θα καταγραφούν μαζί με όλες τις απώλειες «για να αποζημιωθούν, μέσα από τις δέουσες διαδικασίες», ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Βασίλης Κόκκαλης, επισημαίνει ότι «εμπόδιο στην αποτελεσματικότερη διάσωση ορισμένων που καταστράφηκαν έπαιξε και η περίφραξη τους».
Ο ίδιος, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρέθηκε επικεφαλής του αρμόδιου δυναμικού τηής Περιφέρειας από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στη Σταμάτα, με 21 υδροφόρες και πολλά χωματουργικά οχήματα, ερπυστροφόρα και φορτηγά προκειμένου να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
- Ισραήλ: Τουλάχιστον 31 νεκροί από επιθέσεις στη Γάζα – Θανατηφόρο χτύπημα και στον Λίβανο
- Ιταλία: Σάλος με τοιχογραφία σε εκκλησία – Άγγελος θυμίζει την Τζόρτζια Μελόνι
- Melania: Η Amazon ξόδεψε 75 εκατ. δολάρια για να κάνει την τέλεια προπαγάνδα – Έκανε μια άθλια ταινία
- Ακίνητα: Πώς ανελκυστήρας και κοινόχρηστα επηρεάζουν την αξία έως 20%
- Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι εντοπίστηκε
- Μισθοί: Γιατί δεν είδατε ολόκληρη την αύξηση στον μισθό σας – Τι πρέπει να κάνετε
