Μια σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοινώνοντας την απόκτηση του Γκερσόν Γιαμπουσέλε. Οι φετινές εμφανίσεις του Γάλλου φόργουορντ ανάγκασαν πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ να ενδιαφερθούν για την περίπτωσή του με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ήταν εξ΄ αρχής το φαβορί.

Το προηγούμενο διάστημα πολλά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών με τον 25χρονο ψηλό, ωστόσο, εκείνος είχε ως βασική προτεραιότητα το NBA. Από τη στιγμή που δε βρήκε κάτι καλό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η μετακίνησή του στη Ρεάλ, φάνταζε δεδομένη όπως και συνέβη.

Ο πρώην παίκτης της Βιλερμπάν υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας με σκοπό να επανεξετάσει τις ευκαιρίες που μπορεί να του παρουσιαστούν το επόμενο καλοκαίρι από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Φέτος, ο Γιαμπουσέλε μέτρησε στην EuroLeague με τη φανέλα της Βιλερμπάν, 11 πόντους με 52.8% στο δίποντο, 38.4% στο τρίποντο και 71.4% στις βολές, 4.2 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 0.8 κλεψίματα και 11 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 25:07′ και 30 αγώνες.