Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικά μαχητικά παρενόχλησαν ολλανδική φρεγάτα
Το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα ρωσικά μαχητικά, εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος-εδάφους, παρενόχλησαν το ολλανδικό πολεμικό πλοίο
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι σήκωσε μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη για να παρεμποδίσουν μια ολλανδική φρεγάτα να μπει στα ρωσικά χωρικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο στρατός διαβεβαίωσε ότι τα πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν σε ασφαλή απόσταση από τη φρεγάτα Evertsen.
Νωρίτερα, το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα ρωσικά μαχητικά, εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος-εδάφους, παρενόχλησαν το ολλανδικό πολεμικό πλοίο, προβαίνοντας σε εικονικές επιθέσεις και σε παρεμβολές στα συστήματα επικοινωνίας του.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες, ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές εναντίον του αντιτορπιλικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS Defender, το οποίο, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα.
- «Δικάζει» η Κρίστεν Στιούαρτ: Ο Μπράντο παρουσιάζεται σαν ήρωας – Αν μια γυναίκα έκανε το ίδιο, θα την έτρωγαν ζωντανή
- Σχέσεις: Κρύο καιρός για δύο, αλλά προσοχή στην επιστροφή στον πρώην
- O χάρτης των νέων μισθών από το 2026
- Μεταξύ πραξικοπημάτων, ξένων πατρώνων και τζιχαντιστών – Το Σαχέλ ως νέο παγκόσμιο επίκεντρο της τρομοκρατίας
- Economist: «Σκαρφαλώνοντας» τη λίστα με την «οικονομία της χρονιάς» – Η πρωταθλήτρια, οι χαμένοι και η θέση της Ελλάδας
- A.I. Βασίλης; Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα χριστουγεννιάτικα δώρα, καθώς οι αγοραστές στρέφονται στα chatbots






