Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαύρη Θάλασσα: Διαψεύδει η Βρετανία το επεισόδιο με το ρωσικό πολεμικό πλοίο

Μαύρη Θάλασσα: Διαψεύδει η Βρετανία το επεισόδιο με το ρωσικό πολεμικό πλοίο

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας αναφέρει ότι ποτέ δεν έπεσαν προειδοποιητικές βολές από τους Ρώσους κατά σκάφους του βρετανικού ναυτικού

Το Λονδίνο διαψεύδει τις ανακοινώσεις της Μόσχας για προειδοποιητικές βολές από τους Ρώσους κατά του σκάφους του βρετανικού ναυτικού «HMS Defender».

Αρχικά οι αναφορές περί προειδοποιητικών βολών δημοσιεύθηκαν από το ρωσικό πρακτορείο «Interfax».

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας επισημαίνει ότι, ουδέποτε έπεσαν προειδοποιητικές βολές από τους Ρώσους κατά σκάφους του βρετανικού ναυτικού, πόσο μάλλον βόμβες από ρωσικό έδαφος.

«Πιστεύουμε πως οι Ρώσοι έκαναν γυμνάσια με πυροβολικό στη Μαύρη Θάλασσα, και παρείχαν στη ναυτική κοινότητα προηγούμενη προειδοποίηση για τη δραστηριότητά τους», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση στο Twitter.

‘Δεν ερρίφθησαν πυρά προς το HMS Defender και δεν δεχόμαστε τον ισχυρισμό ότι έπεσαν βόμβες στην πορεία πλεύσης του».

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε πως το HMS Defender έπλεε σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη διαδρομή από την Οδησσό, στην Ουκρανία, προς τη Γεωργία.

«Σήμερα το πρωί, το HMS Defender πραγματοποιούσε διέλευση ρουτίνας από την Οδησσό προς τη Γεωργία μέσω της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε σε μια δήλωση ο Ουάλας.

«Όπως είναι το κανονικό για αυτή τη διαδρομή, το HMS Defender εισήλθε σε διεθνώς αναγνωρισμένο διάδρομο διαχωρισμού κυκλοφορίας. Εξήλθε από αυτόν τον διάδρομο με ασφάλεια στις 09:45 BST (βρετανική θερινή ώρα). Όπως συμβαίνει συνήθως, ρωσικά σκάφη παρακολούθησαν τη διέλευσή του και αντιλήφθηκε γυμνάσια στην ευρύτερη περιοχή»

Η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στην ανακοίνωση του Λονδίνου.

Οι πρώτες ανακοινώσεις της Ρωσίας

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, ζητώντας αντ ‘αυτού «πολυμερείς προσπάθειες» με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας, και για τα περιφερειακά κράτη να επιλύσουν προβλήματα χωρίς ανεπιθύμητη «βοήθεια» από εξωτερικές δυνάμεις.

Μαζί με τους ναυτικούς ελιγμούς, ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-24M πραγματοποίησε προειδοποιητική βομβιστική επίθεση στο βρετανικό πολεμικό πλοίο, σύμφωνα με το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το βρετανικό αντιτορπιλικό που λειτουργούσε στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, στις 11:52 (τοπική ώρα) παραβίασε τα σύνορα και εισήλθε τρία χιλιόμετρα εντός των ρωσικών χωρικών υδάτων στην περιοχή του Cape Fiolent.

Σύμφωνα με τον στρατό, στο βρετανικό πολεμικό πλοίο έγινε προειδοποίηση για χρήση θανατηφόρας δύναμης εάν παραβίαζε τα σύνορα της Ρωσίας. Λέγεται ότι το πλοίο αγνόησε την προειδοποίηση.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024