Η Πολωνία ήταν το φαβορί και έδειχνε πως θα έπαιρνε τη νίκη παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως η Σλοβακία αξιοποίησε τις περιστάσεις και επικράτησε 2-1 στην πρεμιέρα του Ε’ ομίλου του Euro 2021.
Γιατί ενώ ο Λινέτι είχε ισοφαρίσει δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου το αυτογκόλ του Σέζνι από το πλασέ του Μακ, ο Κρικόβιακ στο 62′ δέχτηκε μία ανόητη δεύτερη κίτρινη κάρτα στη μεσαία γραμμή και διατάραξε τις ισορροπίες.
Η Σλοβακία αντέδρασε άμεσα και πριν προλάβει να συνέρθει η ομάδα του Παόλο Σόουζα, πήρε προβάδισμα με τον Σκρίνιαρ και το διατήρησε μέχρι τέλους.
Ακόμα και παρά την ανεξήγητη οπισθοχώρηση της στα τελευταία λεπτά, που επέτρεψε στους Πολωνούς να απειλήσουν με ένα πλασέ του Σβιντέρσκι και ένα σουτ του Μπέτναρεκ.
Πάντως, η Σλοβακία άρχισε ιδανικά έναν πολύ δύσκολο όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν οι Ισπανία και Σουηδία, ενώ η Πολωνία έχει δύσκολο έργο για να πάρει βαθμούς για να προκριθεί.
Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος όλων των παιχνιδιών της 24ης αγωνιστικής - Η θέση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο πέρασε η Σερβία μετά τη νίκη της κόντρα στην Ιταλία με 17-13. Στον μικρό τελικό οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα στην μάχη για το χάλκινο μετάλλιο.
Ο δήμαρχος της Νάπολι Γκαετάνο Μανφρέντι δήλωσε ότι «η τιμητική υπηκοότητα για τον πρόεδρο είναι μια ισχυρή βούληση που έχουμε και θα την υλοποιήσουμε σύντομα»