
Απίστευτο: Είναι αυτό το μπακάλικο του «Ζήκου» από τον «Μπακαλόγατο»;
Η πρεμιέρα της ταινίας δόθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1963 και κατά τη διαδρομή της στις κινηματογραφικές αίθουσες έκοψε 201.008 εισιτήρια
Η πρεμιέρα της ταινίας δόθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1963 και κατά τη διαδρομή της στις κινηματογραφικές αίθουσες έκοψε 201.008 εισιτήρια.
Ο Μπακαλόγατος αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και εκείνη την οποία ο Χατζηχρήστος θεωρούσε την καλύτερή του.
Πρόσφατα την είδαμε και στην έγχρωμη έκδοση της.
Κάποιοι είπαν ότι το μπακάλικο του Ζήκου ονομάζεται σήμερα Ακροβάτης και είναι ένα μουσικό μεζεδοπωλείο και βρίσκεται στην περιοχή του Μεταξουργείου. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη έρευνα αυτό το ευσταθεί. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο στούντιο της Finos Film.
Το κτίριο όπου στήθηκε ο Ακροβάτης είναι του 1889.
Έχει οκτάμετρες ξύλινες πόρτες, κάγκελα στα παράθυρα που στέλνουν κινούμενες σκιές στους πέτρινους τοίχους, ζωγραφιστά ταβάνια στη μια αίθουσα, πέτρινα σκαλοπάτια που οδηγούν στον κάτω χώρο.
Ο σοβάς στους τοίχους, χαρακτηριστικό της τότε εποχής, είχε αφαιρεθεί από τον ιδιοκτήτη.
Η πρώτη του χρήση ήταν σχολή χορού. Η μια αίθουσα, κάποια στιγμή της ιστορίας του έγινε ξυλουργείο, ενώ η άλλη, το γνωστό μπακάλικο της γειτονιάς «Η χρυσές καρδιές».
Πέρασαν από εδώ ιερά τέρατα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου για να πιούν ένα ουζάκι με δυο ελιές, λίγη μορταδέλα, μια φέτα ντομάτα.
- Γεραπετρίτης: «Εχει χαθεί η έννοια των σταθερών» σήμερα στη «διεθνή γεωπολιτική αρένα»
- ΚΚΕ: Μηνύματα από το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν, τα ΚΚ Ισραήλ και Τουρκίας, σε μεγάλη συγκέντρωση στο ΣΕΦ
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»



