Οι Τούρκοι θέλουν νατοϊκό ναύσταθμο
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», κατέθεσαν ειδικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο προτείνουν να δημιουργηθεί ένα Ναυτικό Στρατηγείο με έδρα το Ακσάζ (δηλαδή στην νοτιοανατολική ακτή του Αιγαίου Πελάγους, στην Μαρμαρίδα), το οποίο θα τελεί υπό τουρκική διοίκηση
Ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν την προσεχή Δευτέρα στην έδρα του ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι επιχειρούν να εμφανιστούν ότι συνεργάζονται για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», κατέθεσαν ειδικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο προτείνουν να δημιουργηθεί ένα Ναυτικό Στρατηγείο με έδρα το Ακσάζ (δηλαδή στην νοτιοανατολική ακτή του Αιγαίου Πελάγους, στην Μαρμαρίδα), το οποίο θα τελεί υπό τουρκική διοίκηση, αλλά με επιτελείς από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ περιλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε πάραυτα, όχι μόνον από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρας (σχεδόν από το σύνολο χωρών του ΝΑΤΟ), διότι πραγματικός στόχος της Άγκυρας ήταν ο έλεγχος του μισού Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας και της ΝΑ Μεσογείου.
- Κινηματογραφική ληστεία στην Ιταλία: Μασκοφόροι με «μαϊμού» περιπολικά ανατίναξαν χρηματαποστολή
- Το μήνυμα του Γκουαρντιόλα για τον τίτλο και το τέλος της «ξηρασίας» 89 χρόνων
- Γιατί οι Ιταλοί παραγωγοί μπαίνουν μέσα πουλώντας λάδι
- Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Υποβαθμίζει τις «βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις» του δολαρίου
- «Οι γυναίκες συχνά λειτουργούν από μια θέση ντροπής» – Η Κρίστεν Στιούαρτ για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο
- POS – IRIS: Καμπάνες έως 20.000 ευρώ – Ποιοι κινδυνεύουν
