TikTok: O Μπάιντεν απέσυρε το διάταγμα Τραμπ που θα απαγόρευε την εφαρμογή
Η απόφαση Τραμπ ανατράπηκε στα δικαστήρια και δεν εφαρμόστηκε ποτέ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την Τετάρτη εκτελεστικό διάταγμα με τα οποία ανακαλεί απόφαση του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ, για την απαγόρευση του κατεβάσματος των εφαρμογών WeChat και TikTok.
Παράλληλα, κάλεσε το υπουργείο Εμπορίου να εξετάσει εκ νέου κατά πόσο οι εφαρμογές αυτές συνιστούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όπως υποστήριζε ο Τραμπ.
Η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να απαγορεύσει το κατέβασμα των εφαρμογών αυτών από νέους χρήστες. Ωστόσο τα διατάγματα δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, καθώς ανατράπηκαν στα δικαστήρια.
Το διάταγμα του Μπάιντεν ανακαλεί την εντολή για το WeChat και το TikTok, καθώς και άλλη μία που είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο και στοχοποιούσε οκτώ εφαρμογές επικοινωνιών και οικονομικών συναλλαγών.
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το κατά πόσο το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Θ’)
- Γυρνούν την πλάτη στον Τραμπ για τα στενά του Ορμούζ – Νέες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου
- Είναι αυτή η καλύτερη δίαιτα από τη μέση ηλικία και μετά;
- Βροχερός ο καιρός την Τρίτη σε όλη τη χώρα – Τι θα γίνει στην Αττική
- Οι αλλαγές στην ετήσια άδεια των εργαζομένων
- Όλα όσα δεν κατάλαβε ο Τζέφρι Έπσταϊν για την «Λολίτα» του Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ
- Δέκα παράξενες συνήθειες που «φωνάζουν» ευφυΐα
- Οι 17 φορές που η Νταϊάν Ουόρεν δεν άκουσε το όνομά της στα Όσκαρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442