
Μάλι: Ο στρατός συνέλαβε τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας της χώρας
Ο στρατός στο Μάλι συνέλαβε τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας της χώρας. Μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο Κατί
Ο πρόεδρος του Μάλι, Μπαχ Νντάου, ο προσωρινός πρωθυπουργός, Μοκτάρ Οουάν και ο υπουργός Άμυνας, μεταφέρθηκαν δια της βίας από στρατιώτες στο στρατόπεδο Κατί, κοντά στην πρωτεύουσα Μπαμακό, σε ένα κατά τα φαινόμενα πραξικόπημα μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγές.
«Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός βρίσκονται εδώ στο Κατί, για θέματα που τους αφορούν», δήλωσε ανώτερος αξιωματικός του στρατού.
Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα αυτών των πληροφοριών, επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης μεταφέρθηκαν στο Κατί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουγγαρία: «Λυπάται» ο Βανς για την ήττα Ορμπαν – Θα «συνεργαστούν πολύ καλά» με τον Μαγιάρ
- Ιράν: Δεν πρέπει να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες, τονίζει ο Λαβρόφ στον Αραγτσί
- Ρωσία: Πλήγμα drones της Ουκρανίας σε χημικό εργοστάσιο
- Σουδάν: Για μια «εγκαταλελειμμένη κρίση» κάνει λόγο ο ΟΗΕ – «Γιατί ο κόσμος δεν έχει εξεγερθεί;»
- Λίβανος: Ο Μερτς προτρέπει τον Νετανιάχου να σταματήσει τον πόλεμο και να αρχίσει συνομιλίες
- Ιράν: Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι «χειρότερος από τον Μάρτιο» στον ενεργειακό τομέα

