18/5/1994: Όταν η Μίλαν διέλυσε την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε την Ευρώπη
Σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια στο ΟΑΚΑ η Μίλαν έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε το Champions League επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με το εμφατικό 4-0 στον τελικό
Η Αθήνα μία ημέρα σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια ήταν το επίκεντρο της Ευρώπης.
Στις 18 Μαΐου 1994 η Ελλάδα φιλοξένησε τον τελικό του Champions League στο ΟΑΚΑ σε έναν αλησμόνητο τελικό.
Η Μίλαν αντιμετώπιζε την Μπαρτσελόνα στην Αθήνα και με το εμφατικό 4-0 σήκωσε στους ουρανούς της πόλης το βαρύτιμο τρόπαιο, πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία των τελικών των ευρωπαϊκών κυπέλλων.
Οι Καταλανοί, έχοντας στις τάξεις τους παίκτες όπως οι Ρομάριο, Γκουαρντιόλα, Κούμαν και Στόιτσκοφ, ήταν το απόλυτο φαβορί, αλλά οι Ιταλοί στην αγαπημένη τους πόλη, όπου μετράνε δύο τρόπαια, είχαν διαφορετική άποψη.
Ο Μασάρο σκόραρε δύο φορές, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Σαβίσεβιτς και Ντεσαγί, με αποτέλεσμα ο τελικός να μετατραπεί στον απόλυτο θρίαμβο, με το γκολ του Σαβίσεβιτς φυσικά να μένει στην ιστορία.
Διαιτητής: Φίλιπ Ντον
Μίλαν: Ρόσι, Τασότι, Πανούτσι, Αλμπερτίνι, Γκάλι, Μαλντίνι (83′ Νάβα), Ντοναντόνι, Ντεσαγί, Μπόμπαν, Σαβίτσεβιτς, Μασάρο
Μπαρτσελόνα: Θουμπιθαρέτα, Φερέρ, Γκουαρντιόλα, Κούμαν, Ναδάλ, Μπακέρο, Σέρχι (72′ Εστεμπαράν), Στόιτσκοφ, Αμόρ, Ρομάριο, Μπεγκιριστάιν (52′ Εουσέμπιο)
- Σουηδία: Η υπηρεσία πληροφοριών προειδοποιεί για αυξανόμενες ξένες απειλές – «Δεν είναι μόνο η Ρωσία…»
- Πληθωρισμός: To «τέρας» με τα πολλά κεφάλια – Ζωντανός ο κίνδυνος νέου κύκλου ανατιμήσεων
- Η νέα εποχή της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ – «Ετοιμαστείτε για τα χειρότερα ή βάλτε φρένο στον Τραμπ», λέει ο Στίγκλιτς
- Τον γύρο του κόσμου έκανε το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός καθώς μεταδόθηκε σε 123 χώρες!
- Η Ζόε Σαλντάνα είναι η πιο εμπορική ηθοποιός όλων των εποχών με έσοδα 15,47 δισεκατομμύρια δολαρίων
- ΠΑΣΟΚ: Μετά από 45 ημέρες, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μιλήσει και να παρουσιάσει ένα έωλο «success story» στον πρωτογενή τομέα

