Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα προσελκύει τουρίστες χάρη στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού
Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται στο άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με το εμβολιαστικό πρόγραμμα
Το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, φιλοξενείται στις σελίδες του γερμανικού Τύπου και σήμερα.
Η Tagesspiegel του Βερολίνου αναφέρει: «Η Ελλάδα ανοίγει για τους τουρίστες και προσελκύει κόσμο χάρη στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού». Σε άλλο σημείο του άρθρου η εφημερίδα σημειώνει, σύμφωνα με την Deutsche Welle: «Η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει επίσημα στην Ελλάδα το Σάββατο. Οι εστιάτορες, οι ξενοδόχοι και οι καταστηματάρχες περιμένουν με ελπίδα αλλά και φόβο. Επίσης, λόγω της έναρξης της σεζόν, αθξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμένων στους προορισμούς διακοπών ώστε να προσελκύσουν τουρίστες σε νησιά χωρίς Covid-19».
Εξάλλου το Spiegel παρατηρεί για το ίδιο θέμα σε συνάρτηση με τους εμβολιασμούς στα νησιά: «Περίπου 5000 άτομα ζουν στη Μήλο, περίπου 300 εμβολιάζονται κάθε μέρα. Έως τα μέσα Ιουνίου θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο περισσότερο από το 90% του πληθυσμού. Άλλα νησιά κάνουν παρόμοιες προγνώσεις και έχουν ολοκληρώσει ακόμη και τα προγράμματα εμβολιασμού τους ακόμη νωρίτερα, αναφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Οι μόνες εξαιρέσεις στο πρόγραμμα είναι μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη με περίπου 600.000 κατοίκους – εκεί, όπως και στην ηπειρωτική χώρα, δίνεται προτεραιότητα ανάλογα με την ηλικία και σε υποκείμενα νοσήματα».
- Αλυσιδωτό μπλακάουτ σε Ουκρανία και γειτονικές χώρες – «Βλάβη» στο δίκτυο της χώρας ανέφερε ο υπ. Ενέργειας
- Εκρήξεις σε οκταώροφο κτίριο στο Ιράν
- Μόσχα: «Πνιγμένη» στο χιόνι – Πολικές θερμοκρασίες, προβλήματα στα τρένα και αυτοκίνητα ακινητοποιημένα
- Συνελήφθη μπασκετμπολίστας που αγωνίζεται σε ομάδα της Elite League: Οδηγούσε στις γραμμές του τρένου – Ήταν θετικός στο αλκοτέστ
- Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Παίκτης ερασιτεχνικής κατηγορίας «έφυγε» από τη ζωή εν ώρα αγώνα
- Ολυμπιακός – Υδραϊκός 17-11: Μια ακόμη άνετη νίκη για τους «ερυθρόλευκους»

