Wall Street: Ανοδος για δεύτερη μέρα στη χειρότερη εβδομάδα από τον Φεβρουάριο
Με κέρδη έκλεισε χθες Παρασκευή το χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη, καλύπτοντας σημαντικό μέρος από τις απώλειες που κατέγραψε αυτήν την εβδομάδα.
Με κέρδη έκλεισε χθες Παρασκευή το χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη, καλύπτοντας σημαντικό μέρος από τις απώλειες που κατέγραψε αυτήν την εβδομάδα.
Με θετικό πρόσημο
Και οι τρεις μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,06% και έκλεισε στις 34.382,13 μονάδες, λίγο χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας.
Ο S&P 500 ανήλθε στις 4.173,22 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,48%.
Ο Nasdaq, που ωφελήθηκε και από τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 13.429,98 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,32%.
Και οι 11 μεγάλοι κλάδοι του δείκτη S&P έκλεισαν στο πράσινο, με τον κλάδο της ενέργειας – που ενισχύθηκε από την άνοδο στις τιμές του αργού πετρελαίου – να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη της τάξης του 3,2%.
Ρευστή και νευρική εβδομάδα
Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, όμως, οι χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο.
Ηταν μια ρευστή και νευρική εβδομάδα, η οποία ξεκίνησε με ισχυρές πωλήσεις λόγω των οικονομικών στοιχείων που τροφοδότησαν τις ανησυχίες για μακροπρόθεσμο πληθωρισμό στις Η.Π.Α.
Αν και ο πληθωρισμός παραμένει ως ανησυχία, μια ένδειξη επιστροφής της οικονομικής δραστηριότητας σε φυσιολογικούς ρυθμούς αποτέλεσαν οι ανακοινώσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας για τους πολίτες που έχουν πλήρως εμβολιαστεί καθώς δεν θα τη φορούν σε ανοιχτούς χώρους και στους περισσότερους εσωτερικούς.
Πηγή: ot.gr
- Τροχαίο στο Παγκράτι: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό που διέσχιζε τον δρόμο
- Πάσχος Μανδραβέλης: «Μετά όσα είπα για τον Φραπέ με απείλησαν ότι θα έχω την τύχη του Καραϊβάζ»
- Η Μπαρτσελόνα παίρνει μέτρα ενόψει Ολυμπιακού για να μη γίνει… ΣΕΦ το γήπεδό της!
- Χριστούγεννα στο Amirandes: Μια χειμερινή ιστορία στην καρδιά της κρητικής φιλοξενίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη δικαιοσύνη η απομάκρυνση της Τυχεροπούλου – «Ήμουν το μαύρο πρόβατο στον οργανισμό»
- Bots παρίσταναν τους «αγανακτισμένους αριστερούς» και κατηγορούσαν την Τέιλορ Σουίφτ για ναζιστική προπαγάνδα







