Πως θα αξιοποιήσετε τα πασχαλινά κουλούρια που σας περίσσεψαν
Συμβαίνει συχνά τις ημέρες που ακολουθούν το Πάσχα να κοιτάμε τις πιατέλες με τα γλυκά να μένουν απείραχτα, ώσπου να καταλήξουν στα σκουπίδια.
Συμβαίνει συχνά τις ημέρες που ακολουθούν το Πάσχα να κοιτάμε τις πιατέλες με τα γλυκά να μένουν απείραχτα, ώσπου να καταλήξουν στα σκουπίδια. Όμως, τα πασχαλινά κουλουράκια μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα γλυκάκι απολαυστικό, πανεύκολο και όλο σοκολάτα.
Υλικά
300 γρ. πασχαλινά κουλουράκια, θρυμματισμένα
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. καρύδια
1 σφηνάκι κονιάκ
200 γρ. σοκολάτα
100 γρ. τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα πασχαλινά κουλουράκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Γυρίζουμε σε μπολ και αναμειγνύουμε με το τυρί κρέμα, τα καρύδια, το κονιάκ και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τρουφάκια διαμέτρου 3-4 εκατοστών και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώσπου να λιώσουμε τη σοκολάτα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε προσεκτικά, ένα ένα, τα τρουφάκια. Ακουμπάμε τα τρουφάκια σε σχάρα ή λαδόκολλα για να κρυώσει η σοκολάτα.
Αν χρησιμοποιείτε τρούφα, κυλήστε τα τρουφάκια στην τρούφα πριν τα αφήσετε να κρυώσει η σοκολάτα.
- Ιταλία: Απαγορεύτηκε η «γιόγκα με κουτάβια», γιατί νοίκιαζαν κουτάβια μόνο για τα μαθήματα
- Γερμανία: Στόχος Ρώσων χάκερς το κόμμα του Όλαφ Σολτς
- Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Προειδοποιεί για τυχόν απειλές αντιποίνων ή εκφοβισμού εναντίον του
- Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
- Ιαπωνία: Παρεμβάσεις στο γιεν προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
- Ιράν: Ανακοίνωσε κυρώσεις κατά των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου